«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Μισός τόνος κοκαΐνης περίπου εντοπίστηκε σε δύο αποθήκες με οπωροκηπευτικά προϊόντα στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη Αττικής και στη Ρόδο
Η υπόθεση διερευνάται από τη  Δίωξη Ναρκωτικών, σε συνεργασία με ομοειδείς Υπηρεσίες του εξωτερικού

Τις πρωινές ώρες χθες (24-07-2013), σε αποθήκες εταιρείας εμπορίας φρούτων και λαχανικών στη Ρόδο, μετά από σχετική ενημέρωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε κιβώτια με...
μπανάνες προέλευσης Κολομβίας, 238 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (265) κιλών περίπου.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι συσκευασίες αυτές, μαζί με το φορτίο με τις μπανάνες, είχαν μεταφερθεί στη Ρόδο από εταιρεία εισαγωγής και διακίνησης οπωροκηπευτικών, που εδρεύει στον Ταύρο Αττικής. Σε έρευνα που έγινε χθες στις αποθήκες της συγκεκριμένης εταιρείας, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη εντός χαρτοκιβωτίων με μπανάνες, κι άλλη ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους (250) κιλών περίπου Και στις δυο περιπτώσεις η ποσότητα ξεπερνά συνολικά τα πεντακόσια δέκα τρία (513) κιλά κοκαΐνης.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επιπλέον ότι το φορτίο με τις μπανάνες μεταφέρθηκε, με πλοίο από Κολομβία και Κόστα Ρίκα σε λιμάνι της Ιταλίας, μέσω της Λισσαβόνας Πορτογαλίας, για λογαριασμό εταιρείας, που εδρεύει στο Μιλάνο της Ιταλίας.
Το φορτίο με τις μπανάνες, που προοριζόταν για την Ελλάδα, φορτώθηκε σε φορτηγά αυτοκίνητα διαφόρων μεταφορικών εταιρειών, τα οποία εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Πάτρας την 15-07-2013. Το εμπόρευμα εκφορτώθηκε στην αποθήκη της παραλήπτριας εταιρείας, απ’ όπου την 18-07-2013 άρχισε η διανομή του. Από την έρευνα δεν προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση των εταιρειών σε Αγ. Ρέντη Αττικής και Ρόδο. 
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με περιφερειακές Υπηρεσίες Ασφαλείας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συνελήφθη ένας 52χρονος ημεδαπός στον Πύργο, για μεγάλες οφειλές προς  το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 346.000 ευρώ Συνελήφθη, σήμερα (26-7-2013) πολύ νωρίς το πρωί, στον Πύργο, από  αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, 52χρονος ημεδαπός,  για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 52χρονου, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο χώρο  των οικοδομών, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 346.568,16 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25  του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3  παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Εξιχνιάσθηκε άμεσα η χθεσινή περίπτωση εμπρησμού και βανδαλισμού στο  εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης στις όχθες της λίμνης Καϊάφα.

Δράστης είναι ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη ενώ έκλεβε  βενζίνη από ταχύπλοο.
Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Πύργου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Ζαχάρως, η περίπτωση εμπρησμού και βανδαλισμού που είχε συμβεί στο  εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης στις όχθες της λίμνης Καϊάφα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 32 ετών,  σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού  χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων φθορών, κλοπής και εμπρησμού.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων των αστυνομικών για την εξιχνίαση της  υπόθεσης και την ανεύρεση του δράστη, εντοπίσθηκε ο 32χρονος από  αστυνομικούς χθες (25-7-2013) το πρωί στις όχθες της λίμνης Καϊάφα, να  αφαιρεί βενζίνη από ταχύπλοο Ναυτικού Ομίλου.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο δράστης χθες  (25-7-2013) τα ξημερώματα, έσπασε την πόρτα στο εκκλησάκι της Αγίας  Αικατερίνης στη λίμνη Καϊάφα, προκάλεσε φθορές σε εικόνες και έβαλε  φωτιά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.