«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Δήλωση του Χ. Σφέτσου για την μείωση της εγκληματικότητας στην Αχαΐα

Για την μείωση των δεικτών εγκληματικότητας στην Αχαΐα ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β΄ κ. Σφέτσος Χαράλαμπος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
  « Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ατομικό δικαίωμα που η Ελληνική Αστυνομία οφείλει, κάθε άλλο παρά ποτέ, σήμερα  να εγγυηθεί.
Τα αριθμητικά στοιχεία των ληστειών και των κλοπών για το Α΄ εξάμηνο  του 2013 στην Αχαΐα είναι...
εμφανώς μειωμένα και η μείωση αυτή αφορά  τόσο τις ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και χρηματαποστολές όσο και όμως  και τις μικροκλοπές που επηρεάζουν άμεσα τη καθημερινότητα του πολίτη.
Η πολύ σημαντική μείωση που καταγράφηκε στους δείκτες εγκληματικότητας  αναμφίβολα, αντανακλάται στις στοχευμένες αστυνομικές δράσεις που  πραγματοποιούνται στα πλαίσια του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη μείωση της εγκληματικότητας και της παράνομης  μετανάστευσης στην περιοχή αλλά και στη συναίσθηση της κοινωνικής  ευθύνης που διακατέχει τον Έλληνα αστυνομικό καταβάλλοντας καθημερινή  προσπάθεια για την εξιχνίαση κάθε υπόθεσης και την εμπέδωση του  αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
Επίσης, πέρα από τις αστυνομικές δράσεις, η λειτουργία του Κέντρου  Κλειστής Φιλοξενίας Κορίνθου έχει συμβάλει αποτελεσματικά στην  βελτίωση της εικόνας της Πάτρας και στη μείωση της  μικροεγκληματικότητας.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό στη μάχη κατά  της εγκληματικότητας να έχουμε τη συμπαράσταση της κοινωνίας. Θεωρώ  ότι αυτό πλέον το βιώνουμε σε κάθε επαφή μας με ανθρώπους, όλων των  ηλικιών. Είναι βασικό να αντιληφτούμε όλοι μας, ως πολίτες και μέλη  της κοινωνίας, το μέγεθος της ευθύνης μας ».