«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Ε.Κ. Αγρινίου για τις αυξήσεις της ΔΕΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι νέες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ,  μέσω του «Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων ( ΕΤΜΕΑΡ), είναι ένα ακόμα χαράτσι για τα λαϊκά νοικοκυριά τη στιγμή που η φοροληστεία και τα διαδοχικά χαράτσια έχουν φέρει εκατομμύρια εργαζόμενους , συνταξιούχους κα άνεργους  σε απόγνωση.
Καταγγέλλουμε την απόφαση  αυτή της κυβέρνησης  Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για αύξηση έως 118% του συγκεκριμένου τέλους  και...
η κάλυψή του αποτελεί δέσμευση στην πολιτική των μνημονίων .
Είναι ένα ακόμα «χαράτσι» που επιβάλλεται στα λαϊκά νοικοκυριά για την ενίσχυση των επιχειρηματιών  που επενδύουν στην  «πράσινη ενέργεια» , αφού ο ειδικός λογαριασμός τους παρουσίασε έλλειμμα 436,1 εκατομ. ευρώ το Μάη και πρέπει να καλυφθεί.
Το ίδιο τέλος επιβάλλεται και στους αγρότες και στα μικρά καταστήματα, ενώ αντίθετα , μειώνεται κατά 49% στους μεγαλοβιομηχάνους.
Απέναντι σ’ αυτή την  αντιλαϊκή – αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε.- μονοπωλίων, απαιτείται οργάνωση, συμμαχία και ταξικός αγώνας για να καταργηθούν τα χαράτσια και η φοροληστεία , να μη μείνει κανένα λαϊκό νοικοκυριό και κανενός  ανέργου το σπίτι χωρίς ρεύμα , για την ανατροπή της.