«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

«Γυναίκα Επιχειρηματίας, από την έμπνευση στην επιτυχία»

 Ημερίδα για τη Γυναίκα  Επιχειρηματία στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα με θέμα «Γυναίκα Επιχειρηματίας, από την έμπνευση στην επιτυχία»  που πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και το Παράρτημα του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών το Σάββατο 9 Μαρτίου...

Την εσπερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής,  η Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών κα. Σοφία Οικονομάκου και η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Δίκτυο και μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου κα. Ανθούλα Λανάρα. Η κα. Λανάρα ανέγνωσε και το ψήφισμα που εξέδωσε το Δίκτυο με την ευκαιρία της ημέρας της γυναίκας.
Τον τίτλο της ημερίδας στήριξαν νέες επιχειρηματίες, οι οποίες με τις δράσεις τους και το παράδειγμά τους απέδειξαν ότι ο δρόμος από την έμπνευση στην επιτυχία δεν είναι  μακρύς, όταν αγαπά κανείς κάτι και είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί και να παλέψει για την υλοποίηση του.
 Η κα. Πένη Βλάχου, η οποία έχει δημιουργήσει μια πρότυπη μονάδα καλλιέργειας Σαλιγκαριών, τα οποία εξάγει σε όλο τον κόσμο, η κα. Χριστίνα Διαμαντοπούλου με την φημισμένη σοκολάτα Cellina και μάλιστα τη λευκή σοκολάτα. Η  κα. Νάντια Σαμαρά, η οποία από μαχόμενη δημοσιογράφος τόλμησε και δημιούργησε ένα  δικό της δίκτυο ΜΜΕ, ημερήσια εφημερίδα, ραδιόφωνο και εβδομαδιαία εφημερίδα, εγχείρημα καθόλου εύκολο στον πιο νευραλγικό και δύσκολο τομέα  υπηρεσιών και η κα. Κλεοπάτρα Τσορβαντζή, η οποία άφησε την ασφάλεια και τη σιγουριά της υπαλλήλου τραπέζης και δημιούργησε τη δική της μονάδα τυποποίησης και εμπορίας ελαιόλαδου, επενδύοντας στο όνειρο και τη δυναμική της που την ήθελαν δραστήρια και αγωνίστρια.
Πολύ σημαντική απεδείχθη η εισήγηση της κας Άννας Τριχοπούλου, διδάκτορος Κοινωνιολογίας, η οποία ανέλυσε την επιχειρηματικότητα δίνοντας πλούσια πληροφόρηση στους νέους για τα δεδομένα της αγοράς και τον τρόπο με τον οποίο ενδείκνυται να πλησιάσουν το στόχο τους και να πραγματοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους όνειρα. Η κα. Τριχοπούλου παρουσίασε και το βιβλίο που έχει εκδώσει με την κα. Σαρρή για την αποτελεσματική επιχειρηματικότητα. Την εισήγηση της κας Τριχοπούλου στήριξε με τα πρακτικά της παραδείγματα, η κα. Πόπη Σουρμαϊδου, Αντιπρόεδρος του Επιχειρηματικού Κέντρου ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο είναι ένας από τους λίγους Φορείς που δημιουργήθηκαν από κοινοτικά προγράμματα και επιβίωσαν μέχρι σήμερα, στηρίζοντας τις γυναίκες επιχειρηματίες και προσφέροντας ουσιαστικό έργο στον τομέα της διαχείρισης και υλοποίησης προγραμμάτων με  ουσιαστική παρέμβαση. 
Η Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου κ. Σοφία Οικονομάκου, έδωσε μια ευρύτερη διάσταση για την επιχειρηματικότητα της γυναίκας στην Ευρώπη, αναφέρθηκε στον αγώνα της Επιτρόπου Reading και της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κας  Ρόδη Κράτσα για την ανέλιξη  των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και πληροφόρησε για τα νέα δεδομένα και τις ποσοστώσεις που τελικά επεβλήθησαν στις μεγάλες Ευρωπαϊκές εταιρείες προκειμένου να προωθήσουν γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις. Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είπε, είναι η αύξηση της γυναικείας παρουσίας σε υψηλές θέσεις μέχρι το 2020. Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα πρέπει να ξεκινάει από την παιδεία και την οικογένεια, για το λόγο αυτό το Δίκτυο κατέθεσε υπόμνημα στον Υπουργό Παιδείας για την ένταξη του μαθήματος της επιχειρηματικότητας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε μέσα σε ιδιαίτερα ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα με την παράδοση στις συμμετέχουσες επιχειρηματίες αναμνηστικών δώρων από το Επιμελητήριο για τον αγώνα και τις επιτυχημένες ιστορίες τους.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ