«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Στα δικαστήρια οι γυμναστές το δήμο Αγρινίου

Στα δικαστήρια κατέφυγαν 17 γυμναστές που εργάζονται στο Πρόγραμμα Μαζικού Αθλητισμού το οποίο ανήκει στην Γ.Γ Αθλητισμού με φορέα υλοποίησης το δήμο Αγρινίου. Οι γυμναστές σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου με ωρομίσθιο 7,04 ευρώ μικτά με μέχρι 20 ώρες απασχόλησης την εβδομάδα. Οι γυμναστές απασχολούνται σε κρατικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, πρόγραμμα αθλητισμός και γυναίκα αθλητισμός και παιδί και ΑΜΕΑ. Οι γυμναστές υποστηρίζουν ότι είναι απλήρωτοι από το 2007 αλλά τα ένσημα έχουν αποδοθεί από το δήμο Αγρινίου...


Σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr οι γυμναστές επιδίωξαν να συναντηθούν με το δήμαρχο Αγρινίου όπου και ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους και όπως τονίζουν «μας κοίμιζαν καθώς ισχυρίζονταν ότι τα χρήματα δεν έχουν έρθει από τη Γ.Γ Αθλητισμού. Στην αρχή μας καθησύχαζαν αλλά όσο περνούσε ο καιρός μας έλεγαν ότι έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες που είχαμε ένσημα και δουλειά»

Οι γυμναστές προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και κατέθεσαν αγωγή στο δήμο Αγρινίου την οποία ο δήμος δεν αποδέχεται. Οι γυμναστές από την πλευρά τους αναφέρουν στο AgrinioNet.gr ότι αυτό το διάστημα απευθυνόντουσαν στον υπεύθυνο της Γ.Γ Αθλητισμού για την Περιφέρεια χωρίς όμως και από κει να παίρνουν κάποια σαφή απάντηση για το τι συμβαίνει πραγματικά με τα χρήματα τους. Μετά από τις αναβολές που ζητούσαν οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου Αγρινίου η δίκη πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου, όπου εκεί ο νομικός σύμβουλος του δήμου Αγρινίου λέγεται ότι ζήτησε την παραγραφή δυο ετών 2007-2008 κ 2008-2009 χωρίς να αποδέχεται την οφειλή του δήμου προς τους γυμναστές. Οι γυμναστές δια μέσου του δικηγόρου τους κατέθεσαν τόσο τις συμβάσεις εργασίας όλων των ετών όσο και τα ένσημα από τα οποία φαίνεται η εργασία τους όλα αυτά τα χρόνια.

«Παρόλη αυτή τη δυσμενή ατμόσφαιρα που υπήρχε απέναντι στους γυμναστές, εμείς με την σειρά μας ήμασταν παρόντες σε όλα τα αθλητικά γεγονότα  της πόλης είτε οικειοθελώς είτε από την απαίτηση των υπεύθυνων του Δήμου. Και απλήρωτοι και υποχρεωτικά εθελοντές» δηλώνουν στο AgrinioNet.gr.