«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Γ. ΛΕΚΑΚΗΣ-ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΕΡΟΣ Α)

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ, ΑΛΛΑ ΜΟΥΓΓΗ... ΓΙΑΤΙ;
Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερείας Αττικής (ΕΣΠΕΑ) και η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) στις 11 π.μ. διοργανώνουν ημερίδα στην Αθήνα, με θέμα «Οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα» με ομιλητές τους κ. Α. Παπαλεξόπουλο (νομικό και συγγραφέα), τον συνταγματολόγο καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπ. Θράκης, κ. Γ. Κατρούγκαλο, και τον γράφοντα, Γ. Λεκάκη, στο Δημ. Θέατρο «Μελ. Μερκούρη» στον Άγ. Δημήτριο. Επ’ ευκαιρία, ας πάρουμε κάποια πράγματα απ’ την αρχή...
Κάποιον... Ιούλιο (27.7.11), μεσημεριάτικα (στις 12 ακριβώς!), ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου διεκδικήσεως των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα, Μανώλης Γλέζος, και ο υπεύθυνος της γραμματείας, ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, εκλήθησαν, και κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, παρόντος και του υπουργού Εξωτερικών κ. Σταύρου Λαμπρινίδη, για να ενημερώσουν όλα τα μέλη της Επιτροπής, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, για το συνολικό και μέγιστο πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα...
Αναλύτικώτερα:
Οφειλές των Γερμανών προς το ελληνικό Δημόσιο...
Α) Προς το Δημόσιο: Τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7.100 δισεκ. δολλαρίων και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3.500 δισεκ. δολλαρίων αγορ. αξίας 1938 και για τα δυο ποσά.
Συγκεκριμένα:
1. Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων τέχνης, καταγραμμένα από την Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών - βλ. σχ. και το βιβλίο του Γ. Λεκάκη «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής» (εκδ. «Κάδμος»).
2. Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στην πόλη των Παρισίων, το 1946, η οποία καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις καταστροφές στην οικονομία της, το ποσόν των 7.100 δισεκ. δολ., αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δισεκ. δολ. που εζήτησε η Ελλάς (σημερινή αξία σε ευρώ 108 δισεκ. χωρίς τους τόκους).
3. Το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο (οι Γερμανοί επλήρωσαν στο τέλος της Κατοχής δυο δόσεις), ύψους 3.500 δισεκ. δολ. (σημερινή αξία 54 δισεκ. δολ.ευρώ, χωρίς τους τόκους).
Η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας επήλθε από τους Γερμανούς
Β) Η καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδος, για την οποία τώρα οι Γερμανοί και οι αχειράνθρωποί τους (Ευρωπαίοι, κ.ά.) μας ψέγουν και μας κουνούν το δάκτυλο, επήλθε:
1. Με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.
2. Με την διατροφή των στρατευμάτων Κατοχής, σύνολο 670.000 στρατιωτών (Γερμανών, Ιταλών, Βουλγάρων). Ακόμη και με την διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ, του AFRICA CORPS, (κατ’ εξαίρεσιν, μόνον η Ελλάς!!!). Η διατροφή ανήλθε τότε σε 8 δισεκ. δρχ. τον μήνα. Βάσει διεθνών νόμων, ο κατακτημένος λαός δεν υποχρεούται να διατρέφει τον στρατό Κατοχής του!
3. Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine, οι Έλληνες υπέστησαν άμεση λεηλασία επιχειρηματιών και άμεση λεηλασία ελληνικού χρήματος. Αναγκάσθηκε μάλιστα η Ελλάς να εξαγοράσει το πλαστό γερμανικό χαρτονόμισμα, με 530.894 χρυσές λίρες Αγγλίας, τον Αύγουστο του 1941!
4. Με την ληστεία νομισμάτων: Οι Γερμανοί πήραν δεκάρικα, εικοσάρικα, τάλληρα, που συνολικά ζύγιζαν 37.77 τόννους! Δηλ. επήραν από τους Έλληνες 18,5 τόνους ασήμι και επλήρωσαν μόνον 104 χρυσές λίρες !!! Από τα νομίσματα των 2 δρχ., της 1 δρχ., των 20 και 10 λεπτών επήραν 64,5 τόννους, και επλήρωσαν μόνον... 5,5 χρυσές λίρες !!!
5. Με το αναγκαστικό δάνειο, με ρηματική διακοίνωση στις 23.3.1942, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942. Υπόλοιπο, 3.5 δισεκ. δολ. αγοραστικής αξίας του 1938.
6. Με τις δημεύσεις: Εδήμευσαν το 10% της αγροτικής παραγωγής. Με επιτάξεις, σχολείων, νοσοκομείων, ξενοδοχείων, οικημάτων. Με κατασχέσεις, μέσων συγκοινωνίας και μεταφοράς - σιδηρόδρομους, πλοία, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και ζώα (άλογα, μουλάρια, γαϊδούρια).
7. Με τις αμέτρητες αρπαγές και ληστείες οικιών, καταστημάτων, σε όλη την Ελλάδα.
Σημειώνουμε ότι με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών οφειλών, προς το Ελληνικό Δημόσιο, ανέρχεται σήμερα, περίπου, στο ιλιγγιώδες ποσόν, των 1,2 τρισεκ. ευρώ!!!
Οφειλές των Γερμανών προς τους ανθρώπους-θύματα
Γ) Προς τα θύματα: Η Ελλάς υπέστη 89 αναγνωρισμένα «ολοκαυτώματα». Ολόκληρη η Ελλάς, είναι ένα «ολοκαύτωμα»-νεκροταφείο αμέτρητων «Μαρτυρικών Πόλεων» (βλ. σχ. ΦΕΚ 97/16.3.2000), που αγγίζει το 13,5% του ελληνικού πληθυσμού!
Εν συνεχεία, ο κ. Στ. Ληναίος παρέδωσε όλο το απαραίτητο, αναλυτικό, ενημερωτικό υλικό στον πρόεδρο της Επιτροπής και ευχαρίστησε τα μέλη της, εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που επί τέλους η Ελληνική Βουλή, εκάλεσε – μετά από... 21 χρόνια υπάρξεώς του!.. – το Εθν. Συμβούλιο για να πληροφορηθεί υπεύθυνα και αναλυτικά για το μέγιστο αυτό πρόβλημα, που έπρεπε να έχει ήδη αντιμετωπισθεί και λυθεί εδώ και πολλά χρόνια, όχι μόνον για την οικονομική, αλλά και για την ηθική αποκατάσταση της τιμής της πατρίδος μας και των αμέτρητων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.
Ο πρόεδρος και όλοι οι Έλληνες βουλευτές της Επιτροπής, αποφάσισαν τον... Σεπτέμβριο, να αφιερώσουν, αποκλειστικά, μια ολόκληρη συνεδρίαση της Επιτροπής για μια πλήρη και αναλυτική συζήτηση των βουλευτών της και των εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Ο Σεπτέμβριος του 2011 πέρασε... Και του 2012... Και κοντεύει να περάσει και του 2013... Και η Βουλή φαίνεται δεν... βούλεται. Οι Έλληνες βουλευτές είναι τουλάχιστον άτολμοι να σηκώσουν το ανάστημά τους (όποιο τους έχει απομείνει) στα διεθνή αφεντικά...
Για περισσότερα:
Στην Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδικήσεως των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, www.holocaoust.gr


70 χρόνια από μια εκτέλεση Ελλήνων πατριωτών... για «το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην κατεχόμενη Ευρώπη»
Οι Γερμανοί εκτέλεσαν με πέλεκυ μια γυναίκα!
Μέσα στον ζόφο της γερμανικής Κατοχής, μια δράκα Ελλήνων πατριωτών εξετέλεσε την επικίνδυνη δυναμική αντιστασιακή ενέργεια: Ανατίναξε την έδρα της προδοτικής οργάνωσης ΕΣΠΟ στην οδό Γλάδστωνος και Πατησίων στην πόλη των Αθηνών! Αποτέλεσμα: Σκοτώθηκαν 29 μέλη της ΕΣΠΟ – που στρατολογούσε πεινασμένους Έλληνες να πολεμήσουν στο πλευρό των Γερμανών στο ρωσικό μέτωπο – και 43 Γερμανοί στρατιωτικοί! Το θανατηφόρο αυτό γεγονός οδήγησε στην άμεση διάλυση της ΕΣΠΟ. «Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Λονδίνου και της Μόσχας χαρακτήρισαν το εγχείρημα ως το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην τότε κατεχόμενη Ευρώπη»!
Οργανωτής αυτής της αντιστασιακής πράξεως ήταν η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιζόμενων Νέων (ΠΕΑΝ) – τότε η Ελλάς είχε τέτοιους νέους! – της οποίας ηγείτο ο αεροπόρος Κώστας Περίκος με άμεσους συνεργάτες τους: Θάνο Σκούρα, Γιάννη Κατεβάτη, Δημήτρη Λόη, Διονύση Παπαδόπουλο και Ιουλία Μπίμπα. Στο «Εγερτήριο Σάλπισμά» της, η ΠΕΑΝ κατέληγε: «Έλληνες, Ελληνίδες, Ελληνόπουλα, Ελληνοπούλες, να είμαστε πάντα έτοιμοι και να μη ξεχνάμε ότι είμαστε “ΟΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΑΙ”» (28 Οκτωβρίου 1941).
Κάποιοι προδότες όμως κατέδωσαν την οργάνωση, τον αρχηγό της και τους άμεσους συνεργάτες τους, οι οποίοι εκτελέσθηκαν τον Φεβρουάριο του 1943. Για την Ιουλία Μπίμπα επιφυλάχθηκε πιο «πολιτισμένος» τρόπος: «Εκτελέστηκε στην Γερμανία δια πελέκεως»!... Αν αυτό δεν είναι ανανδρία, τότε τι είναι;
Οι προτομές των εκτελεσθέντων πατριωτών βρίσκονται στον ίδιο τόπο να θυμίζουν την ηρωική τους πατριωτική δράση, εν μέσω καφενείων, οι θαμώνες των οποίων αγνοούν το γεγονός! Ούτε από περιέργεια δεν ρίχνουν ματιά στις προτομές να διαβάσουν τα ονόματα! Γιατί ένα σάπιο κομμάτι της Ελλάδος ανακήρυξε τον πατριωτισμό σε ρατσισμό και ποινικό αδίκημα. Οι Έλληνες μεταλλάχθηκαν. Και γι’ αυτό βιώνουμε την δεύτερη γερμανική Κατοχή. Όμως, λαός γονατισμένος θα είναι σκλαβωμένος και χωρίς τα SS. Τότε οι Έλληνες πολεμούσαν και σκοτώνονταν για την ελευθερία της πατρίδος. Τώρα, εκλιπαρούν τους εκφυλισμένους πολιτικάντηδες να τους επιτρέψουν να ζήσουν!!! Κατάπτωση!
Η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων σκύβει μπροστά στους ήρωες της Εθνικής Αντιστάσεως, τιμώντας με τούτες τις γραμμές το ιστορικό αυτό γεγονός και καλεί τους Αθηναίους να καταθέσουν ένα τριαντάφυλλο στις προτομές των ηρώων. Θα ήταν πατριωτικά και εθνικά χρήσιμο εάν κάποιοι πατριώτες - ή και ο Δήμος Αθηναίων - αναλάμβαναν να θεσμοθετήσουν μία ετήσια εκδήλωση ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ στον τόπο της ανατινάξεως.
Για περισσότερα, στην έκδοση: «Σύλλογος Φίλοι της ΠΕΑΝ», «Μυστικός Τύπος της Κατοχής», εκδ. «Διογένης».
Και Επιτροπή Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων «Μία αντιστασιακή δυναμική πράξη στην καρδιά της Αθήνας», βλ. σχ. http://ethnikonthematon.blogspot.gr

Γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν περισσότερα...

Όλες οι κατεστραμένες από τα ναζιστικά στρατεύματα χώρες, έχουν πάρει όλο το ποσόν που τους όφειλε η Γερμανία - εκτός από την Ελλάδα...
Πριν από 20 χρόνια το πήραν και οι Γιουγκοσλάβοι υπό μορφήν δανείου. Δηλαδή, τους έδωσαν οι Γερμανοί 120 δισεκ. τα οποία πρέπει να εξοφλήσουν μέσα σε 150 χρόνια!!! Κάτι σαν... δώρο δηλαδή... Και αναρωτιέται ο κ. Ληναίος: «Αυτός ακριβώς ο τρόπος εξοφλήσεως, δεν μπορεί να ισχύσει και για εμάς; Έστω και για ένα μέρος της οφειλής;»...
Με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ΗΠΑ έπεισαν όλες τις χώρες της Ευρώπης να μην απαιτήσουν την αποζημίωσή τους για να βοηθήσουμε τον... κακόμοιρο γερμανικό λαό να σταθεί στα ποδάρια του, να ανακάμψει.. Πειθάρχησαν όλοι οι «yesmen»! Έως το 1970. Έτσι έγινε πλέον το περιβόητο... «γερμανικό θαύμα»! Από το 1970 έως το 1990 όμως, κατόπιν συνεχών πιέσεων, οι Γερμανοι εξόφλησαν όλες τις χώρες - εκτός της Ελλάδος! «Ίσως γιατί όλοι οι μετακατοχικοί δικοί μας κυβερνήτες – συμπεραίνει σωστά ο κ. Ληναίος - ήταν αδύνατον να αντισταθούν στις εντολές των ΗΠΑ και εν συνεχεία στην στενή επαφή (με όλα τα γνωστά σε όλους μας παρατράγουδα γερμανικών εταιρειών, κλπ.) με το μετέπειτα παντοδύναμο γερμανικό κεφάλαιο»...
Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδικήσεως των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1990 από αγωνιστές της Κατοχής όλων των τότε παρατάξεων, από εκπροσώπους όλων των Μαρτυρικών Πόλεων και από γνωστούς νομομαθείς, οι οποίοι ξεκίνησαν έναν τιτάνιο δικαστικό και πολιτικό αγώνα, χωρίς ουδέποτε να βοηθηθούν οικονομικά και πολιτικά από καμμιά κυβέρνηση. Ήδη έχουν παρθεί πολλές ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ αποφάσεις που όμως η Ελλάς... ΑΡΝΕΙΤΑΙ να εφαρμόσει!!!
Και ο κ. Ληναίος, καταλήγει: «Τέλος, για όσους Έλληνες και ξένους ισχυρίζονται ότι είναι... άδικο να πληρώσουν οι σημερινοί Γερμανοί τα εγκλήματα των προγόνων τους, τονίζουμε ότι τα αιτήματα δεν είναι μόνον οικονομικά είναι και ηθικά. Και τους απαντούμε: Οι πρόγονοί τους αυτοκαταστράφηκαν. Δεν τους καταστρέψαμε εμείς. Καταστρέφοντας ταυτόχρονα και όλη την Ευρώπη. Όπως λοιπόν τους βοηθήσαμε κι εμείς, όσο γινόταν, να ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΝ και να ζουν άνετα οι σημερινοί Γερμανοί απόγονοί τους, έχουν υποχρέωση και οι σημερινοί Γερμανοί απόγονοι να βοηθήσουν κι εμάς να ανακάμψουμε από τον υπερδανεισμό μας, που δεν είναι έργο μόνο των δικών μας κακών πολιτικών, αλλά και των δικών τους αδίστακτων οικονομικών συγκροτημάτων. Τουλάχιστον να μη μας προκαλούν με τις αήθεις συμπεριφορές τους»...

Στο φύλλο της 27ης Φεβρουαρίου 2013

της εφημερίδος «ΧΡΟΝΟΣ» Κομοτηνής

δημοσιεύθηκε το παραπάνω άρθρο

του Γιώργου Λεκάκη,

μέλους της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (ΕΜΑΕΜ) και της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων.

Διαβάστε ακόμα…

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΟΣ Β


ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΟΣ Γ
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=87858