«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Π. Κουρουμπλής: Προκλητική φορολογική αμνηστία για μεγαλοκαταθέτες

Σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στη σκανδαλώδη απόπειρα του Υπουργείου Οικονομικών να αμνηστεύσει αναδρομικά και διά νόμου όσους έχουν αποκρύψει εισοδήματα από καταθέσεις στο εξωτερικό.
Με διάταξη, που είχε συμπεριληφθεί στα ψιλά γράμματα του νομοσχεδίου για την κεφαλαιαγορά, το υπουργείο χαρίζει το 80% των προστίμων και...
των προσαυξήσεων που επιβάλλονται σε καταθέτες στο εξωτερικό για εισόδημα που απέκρυψαν, και μάλιστα για υποθέσεις οικονομικού έτους 2008 και παλαιότερα, «φωτογραφίζοντας» έτσι τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ.
Ο Π. Κουρουμπλής επισήμανε ότι : «Η κυβέρνηση, αφού επέδειξε προκλητική αδράνεια στη φορολογική διερεύνηση των  ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ, επιχειρεί τώρα να νομοθετήσει την ασυλία τους, αποστερώντας πολύτιμα έσοδα από το δημόσιο ταμείο. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι η κρίση του πολιτικού συστήματος και κατ’ επέκταση η κοινωνική κρίση δεν πρόκειται να ξεπεραστεί αν δεν εμπεδωθεί πρώτα αίσθημα δικαιοσύνης και ισονομίας».