«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Προσυνεδριακή εκδήλωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο!

 Η Κομματική Οργάνωση  Αιτωλοακαρνανίας
Διοργάνωσε και πραγματοποίησε εκδήλωση (ομιλία – συζήτηση) για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Σήμερα Κυριακή 31 Μάρτη και ώρα 10:30 πμ στο Δημοτικό Θεάτρου Αγρινίου.
Τις θέσεις παρουσίασε ο Κώστας Μπάτσικας μέλος της γραμματείας  της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση πάνω σε ερωτήσεις του κοινού. Εμπεριστατωμένες, τεκμηριωμένες και σαφέστατες οι απαντήσεις του Κώστα Μπάτσικα. Καθήλωσε το ακροατήριο, που κατέκλυσε τον χώρο… για ένα τρίωρο!

 Τέθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους, τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία και δόθηκαν απαντήσεις με τέτοιο τρόπο, που θα προκαλέσουν υποθέτω πολύωρες η και πολυήμερες συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο…
Από τη «θέση» που βρίσκεται η Ελλάδα, εν μέσω  της καπιταλιστικής κρίσης των ραγδαίων αλλαγών (Δρόμοι εμπορίου-αγωγοί φυσικού αερίου-πετρελαίου, τη γεωφυσική της θέση… μέχρι την επισήμανση ότι: «Συνθλίβονται στρώματα εργαζόμενων ( εργατών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών κ.α)!

 Από καθαρά πρακτικά θέματα οργάνωσης και πάλης του λαού, για ν’ αντιμετωπίσει τη σκληρή σημερινή πραγματικότητα… μέχρι προτάσεις για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού!
Από Θέσεις και συμπεράσματα προηγούμενων συνεδρίων με εκτενή αναφορά στο 13ο και ειδικότερα στο 15ο συνέδριο … μέχρι και σε στοιχεία του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού!

 Από το θέμα των μορφών πάλης (τακτική, οργάνωση, μεθόδους επικοινωνίας μέσα στο λαό κ.α.) …μέχρι τις θέσεις του κόμματος για τις συμμαχίες… «Ο Δρόμος της Λαϊκής συμμαχίας πρέπει να είναι αντικαπιταλιστικός – αντιμονοπωλιακός»! 

 Από τις θέσεις των ερωτώντων, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί αβίαστα, πως επιθυμία των μελών και φίλων του ΚΚΕ είναι να μην αλλάξει η μέχρι σήμερα δικαιωμένη πορεία του κόμματος!

Ήταν γενικά μια πετυχημένη εκδήλωση, που παρόμοιες έχει ανάγκη σήμερα ο λαός μας, προκειμένου ν’ απαντηθούν, σ’ ευρύτατη κλίμακα, μια σειρά ζητημάτων ζωτικής σημασίας.

Δημήτρης Ντόκας