«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Απάντηση της Ν.Ε. Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ σε τοπική εφημερίδα

Σε τοπική εφημερίδα του Αγρινίου με αφορμή το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και τις κινητοποιήσεις που έγιναν στο νομό υπήρξε αναφορά  στα φύλλα 947/12.3.13 & 946/26-27.2.13 για  τις θέσεις του ΚΚΕ.
Στείλαμε  προς την εφημερίδα επιστολή- απάντηση προς δημοσίευση στις 16.3.13 η οποία  όμως όχι μόνο δεν δημοσιεύθηκε στο  επόμενο φύλλο 948/19.3.13 αλλά και συνεχίστηκε  η διαστρέβλωση των θέσεων του  ΚΚΕ.  Γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι με το παρόν δελτίο τύπου να κοινοποιήσουμε στους Αιτωλοακαρνάνες μέσω του τύπου την επιστολή μας όπου αναφέρονται και οι θέσεις μας για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»:
Δείτε την απάντηση του ΚΚΕ στην τοπική εφημερίδα.

 «Κύριε διευθυντά
Αφορμή για  την σημερινή μας επιστολή αποτέλεσε  η αναφορά της εφημερίδας σας  στο φύλλο...
947/12.3.13 περί ακατανόητης  στάσης του ΚΚΕ για το σχέδιο «Αθηνά».
Βέβαια είχε προηγηθεί  αναφορά στο φύλλο  της εφημερίδας σας 946/26-27.2.13 όπου σχολιάζατε ανακοίνωση της Ένωσης  Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Αγρινίου  σαν αποτέλεσμα «κομμουνιστικού  δακτύλου» με την φράση «ανακοίνωση φορέα που είναι κάτω από τον έλεγχο του ΚΚΕ και πλειοψηφεί». Ενημερώνουμε ότι το περιεχόμενό της ομόφωνα είχε εγκριθεί σε σύσκεψη με την συμμετοχή του Συλλόγου Δασκάλων της Β’ ΕΛΜΕ, πολλών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δημοσίων σχολείων.
 Έτσι  μας δίνεται η αίσθηση ότι:
Όταν ο  αντικομουνισμός συναντάται με την  εμπάθεια και διαποτίζει την όλη  παρουσία στην κοινωνία για να λύσει  υπαρξιακά προβλήματα, τότε ναι γίνεται  «ακατανόητη η στάση  του ΚΚΕ» σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά».
Οι θέσεις του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο τερατούργημα έχουν δημοσιευτεί, διατυπώνονται  και αναλύονται από τα στελέχη του σε κάθε ευκαιρία και επειδή δεν προβάλλονται από την εφημερίδα  σας αφού θεωρείται από εσάς κάθε θέση και δράση του ΚΚΕ σαν  «απαγορευμένος καρπός» για δημοσίευση, δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν και θέσεις.
Παρ’ όλα  ταύτα  μας δίνεται η δυνατότητα και μέσω αυτής της επιστολής  να δημοσιεύσουμε για άλλη μια  φορά τις θέσεις μας.
Το ΚΚΕ  είναι αντίθετο με το σχέδιο «Αθηνά», χωρίς αστερισμούς και  υποσημειώσεις, δεν αντιμετωπίζει επιλεκτικά το όλο θέμα και κατά περιοχή. Το σχέδιο «Αθηνά» δεν απαντά στις ανάγκες  και τις απαιτήσεις της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες.
Το ΚΚΕ  παλεύει για ενιαία τριτοβάθμια  εκπαίδευση που θα παρέχεται σε ολοκληρωμένες  πανεπιστημιακές κοινότητες με όλες τις υποδομές και τις απαραίτητες παροχές προς τους εκπαιδευτές και  εκπαιδευόμενους που θα αναδεικνύει  πραγματικούς επιστήμονες παρέχοντας τους πτυχία σπουδών και όχι τίτλους  δεξιοτήτων που θα τους εξασφαλίζει  επαγγελματική αποκατάσταση και  όχι ανεργία και επαγγελματική  περιπλάνηση.
Για το ΚΚΕ  δεν είναι κακό το σχέδιο «Αθηνά»  για το Αγρίνιο και καλό για  την Πάτρα. Όπως δεν ήταν καλό το καταρχήν σχέδιο και κακό το τελευταίο  όπως ισχυρίζονται πολλοί  σήμερα διαμαρτυρόμενοι  στο Μεσολόγγι.
Τόσα χρόνια δεν είδαμε αντίστοιχες κινητοποιήσεις από τοπικούς φορείς για το περιεχόμενο  των σπουδών, για τα επαγγελματικά  δικαιώματα των αποφοίτων αυτών  των σχολών, για την στέγαση, την  σίτιση, τις ελλείψεις σε διδακτικό  προσωπικό και υλικοτεχνικές  υποδομές με αποτέλεσμα να μας δημιουργείται  η εντύπωση, όταν αναφέρουν ότι  οι συγκεκριμένες εξελίξεις θα δημιουργήσουν  πρόβλημα στην τοπική «ανάπτυξη» όταν  συνδέουν αυτή  με την εκμετάλλευση των παιδιών που σπουδάζουν και  κατ’ επέκταση των γονιών τους, που  όσοι προερχόμαστε από λαϊκά στρώματα γνωρίζουμε πως τα βγάζουμε πέρα για  να σπουδάσουν τα παιδιά μας.
Αν τώρα μας εγκαλείτε γιατί το ΚΚΕ δεν έχει τυχοδιωκτική στάση και στο συγκεκριμένο θέμα και το αντιμετωπίζει  με θέση αρχών δικαίωμά σας.  Όπως και δικό μας να παλεύουμε σταθερά  για πραγματικά Πανεπιστήμια αποκλειστικά δημόσια όπου θα παρέχονται όλα δωρεάν για να σπουδάσουν τα παιδιά του λαού και τέτοια πανεπιστήμια μπορούν  να υπάρξουν και στο Αγρίνιο και  στο Μεσολόγγι αλλά όχι σε κάθε πόλη και κωμόπολη της Ελλάδας».