«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

"ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ: Η ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ"

 Η "Διέξοδος " στο Αίγιο με αφορμή την 25η Μαρτίου

Το Κέντρο Λόγου & Τέχνης "Διεξόδος" της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου προσκεκλημένο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου με την έκθεση υδατογραφιών του Ludwig Kollnberger από τις συλλογές του Ιστορικού της Μουσείου...


Πρόκειται για μια σειρά 45 υδατογραφιών του Βαυαρού αξιωματικού που ήλθε στην Ελλάδα το 1833 μαζί με άλλους αξιωματικούς συνοδεύοντας τον ανήλικο βασιλιά Όθωνα και περιηγούμενος την Ελλάδα  για την οργάνωση  του νέου κράτους αποτύπωνε σε σκίτσα και εικόνες ο,τιδήποτε του προκαλούσε εντύπωση και έκρινε σαν  αξιοσημείωτο  εκείνη την Οθωνική περίοδο.

Οι πρωτότυπες υδατογραφίες του Λούντβιχ  Κελνμπέργκερ βρίσκονται στα Πολεμικά Αρχεία του Μονάχου ενώ επιμελημένα αντίγραφά τους δια χειρός Hans Hanke στο Εθνικό - Ιστορικό Μουσείο της Ελλάδος.

Τα έργα της παρούσης εκθέσεως "Το Έθνος των Ονείρων:  Η παλιγγενεσία της Ελλάδος τον 19ο αιώνα"   προέρχονται  από την  "Διεξόδο" και  είναι καλλιτεχνικές αναπαραγωγές της αντίστοιχης μόνιμης έκθεσης του Εθνικού - Ιστορικού Μουσείου της Ελλάδος.

Η έκθεση θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο καθημερινά πρωί και απόγευμα έως τις 7 Απριλίου  και τα εγκαίνια  θα γίνουν στον εκθεσιακό χώρο του κτιρίου της Μητροπόλεως 16 στο Αίγιο την Τετάρτη  20 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα από τον Δήμαρχο Στάθη Θεοδωρακόπουλο.