«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 65χρονου βενζινοπώλη, πριν ενάμιση χρόνο στο Επιτάλιο Ηλείας

Ο ένας δράστης είναι 33χρονος Αλβανός, έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας, ενώ αναζητείται ο συνεργός του 
Το θύμα είχε πυροβοληθεί εξ΄ επαφής από τους δυο δράστες, που επιχείρησαν να το ληστέψουν.
Οι δράστες είχαν διαφύγει με κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα χωρίς να αφαιρέσουν χρήματα.
Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, η ανθρωποκτονία 67χρονου βενζινοπώλη, που...
έλαβε χώρα στις 30-10-2011 στο Επιτάλιο Ηλείας.
Στην υπόθεση αυτή, όπως προέκυψε, εμπλέκονται δυο δράστες, από τους οποίους ο ένας είναι 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ηλείας.
Ο συγκεκριμένος βρίσκεται έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, καθώς την 22-12-2011 είχε συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και τη Φωκίδα (Σχετικό το από 22-12-2011 Δελτίο Τύπου μας).
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, την 30-11-2011 το μεσημέρι, οι δυο δράστες μετέβησαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 65χρονου στη Νέα Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος του Επιταλίου, όπου, με σκοπό τη ληστεία, συνεπλάκησαν με τον παθόντα και αφού τον έριξαν στο έδαφος τον πυροβόλησαν μια φορά εξ΄επαφής στη κοιλιά.
Ο 65χρονος διακομίστηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Οι δράστες είχαν διαφύγει με μηχανή, την οποία είχαν αφαιρέσει πριν δυο μήνες περίπου από τη Πάτρα. Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών βρέθηκε, τρεις μέρες μετά την ανθρωποκτονία, εγκαταλελειμμένη σε αγροτική περιοχή στις Ράχες Ηλείας, μαζί με άλλα αντικείμενα και ενδύματα των δραστών.
Ο 33χρονος δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.
Το προανακριτικό έργο ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.


Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη κατοχή ασυρμάτου στην Πάτρα.

Συνελήφθη χθες (15-3-2013) πολύ νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς  της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 29 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της  νομοθεσίας περί ερασιτεχνικών και πειραματικών σταθμών, ασυρμάτων και  ειδικών ραδιοδικτύων.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενήργησαν έλεγχο σε Ι.Χ.  Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 29χρονος όπου βρήκαν έναν φορητό  ασύρματο και μια μπαταρία τα οποία ήταν συντονισμένα στην συχνότητα  της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών,  ενώ ο ασύρματος και η μπαταρία κατασχέθηκαν.