«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

TEXAS POKER ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ!

 Στοχευμένοι Αστυνομικοί έλεγχοι, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι, στη Πάτρα, στο Αγρίνιο και στο Πύργο δεκατρία (13) συνολικά άτομα για «Φρουτάκια» και « Texas Holdem Poker » Κατασχέθηκαν τέσσερα ηλεκτρονικά παιγνιομηχάνηματα, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πληθώρα από μάρκες, τράπουλες και το χρηματικό πόσο των 965 ευρώ....
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδας, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».
Στο πλαίσιο των στοχευμενων ελέγχων, συνελήφθησαν την (21&23-12-2012)  το απόγευμα και το βράδυ, σε τέσσερις περιπτώσεις στο Μεσολόγγι, στη  Πάτρα, στο Αγρίνιο και το Πύργο, δεκατρία συνολικά άτομα (δώδεκα άνδρες και μια γυναίκα) κατασχέθηκαν τέσσερα ηλεκτρονικά  παιγνιομηχανήματα, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πληθώρα από μάρκες,  τράπουλες και το χρηματικό πόσο των 965 ευρώ.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο Μεσολόγγι διενεργήθηκε έλεγχος από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τμήματος Ασφάλειας  Μεσολογγίου σε κατάστημα καφέ – μπαρ 49χρονου ημεδαπού όπου  διαπιστώθηκε η εγκατάσταση δυο τραπεζιών με τσόχα στα οποία  διενεργείτο το τυχερό παίγνιο « Texas Holdem Poker ».
Συνελήφθη ο 49χρονος ιδιοκτήτης καθώς και οκτώ άνδρες (επτά ημεδαποί  και ένας Αλβανός) οι οποίοι συμμετείχαν στο παίγνιο ενώ κατασχεθήκαν  πληθώρα από μάρκες, τραπουλόχαρτα και το χρηματικό πόσο των 815 ευρώ.
Στην δεύτερη περίπτωση, στη Πάτρα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε κατάστημα καφενείο 
52χρονου ημεδαπού, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία δυο ηλεκτρονικών παιγνιομηχανήματων.
Συνελήφθη ο 52χρονος ιδιοκτήτης και ένας 61χρονος ημεδαπός ως παίκτης,  ενώ κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήμα και το χρηματικό ποσό  των 111 ευρώ.
Στην τρίτη περίπτωση, στο Αγρίνιο, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από  αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, σε καφετέρια  34χρονου ημεδαπού,  ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε η  εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος.
Συνελήφθη ο 53χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ το παράνομο ηλεκτρονικό παίγνιο κατασχέθηκε.
Στην τέταρτη περίπτωση, στο Πύργο Ηλείας, σε έλεγχο που  πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου,  σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου 54χρονου ημεδαπού, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος και  δυο ηλεκτρονικών υπολογιστών με πρόσθετο λειτουργικό πρόγραμμα.
Συνελήφθη η 28χρονη προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, ενώ το  παράνομο ηλεκτρονικό παίγνιο και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές  κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν κατά περίσταση, στους κ. Εισαγγελείς  Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, Πατρών, Αγρινίου και Ηλείας.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής  Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν  αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.
Παράλληλα ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος  ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου  2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον  διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά  προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από  100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε  τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή  φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως  20.000 ευρώ.