«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Ε.Κ. Αγρινίου για το νέο φορολογικό


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Α ΝΑ Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα νέα μέτρα για τη φορολογία που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ , δείχνουν τη βαρβαρότητα της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου , της Ε.Ε. και των κυβερνήσεών τους και οδηγούν σε νέα επιδείνωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων , αφού μεταξύ άλλων προβλέπουν :
-               Κατάργηση του γενικού αφορολόγητου για όλους.
-               Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου  για...
τα προστατευόμενα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
-               Κατάργηση σειράς ελαφρύνσεων για στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης.
-               Προβλέπει νέα φορολογική κλίμακα  με συντελεστή 21% για τα πρώτα 25.000 € , 36% για  εισοδήματα από 25.000 – 40.000 € κ.λ.π.
Από την άλλη μεριά για τα κέρδη των επιχειρήσεων  προβλέπεται συρρίκνωση του φορολογικού συντελεστή , δείχνοντας τον πραγματικό σκοπό του νέου φορολογικού.
Η κυβέρνηση, με το πρόσχημα  του χτυπήματος της φοροδιαφυγής,  οδηγεί εκατομμύρια  εργαζόμενους , μικρομεσαίους αγρότες  και επαγγελματίες στην απόγνωση και την εξαθλίωση με τη νέα ληστεία που τους επιβάλλεται.
Μόνη λύση μπορεί να δώσει ο ενωμένος ισχυρός και ταξικός αγώνας των εργαζομένων , με όλα τα λαϊκά στρώματα στην πόλη και την ύπαιθρο , η μαζική συμμαχία  και δράση ενάντια στη βάρβαρη αυτή πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια και την Ε.Ε. , για την ανατροπή της.

Το Δ.Σ.