«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός κοροϊδεύει τη φτωχή αγροτιά!


Με τέτοια αγροτιά μπορείς να φέρεις αποτελέσματα!
Διαπιστώνοντας ότι η οργή της φτωχής αγροτιάς φουντώνει, ο πρωθυπουργός έσπευσε να την κοροϊδέψει επιχειρώντας να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησης και της ΕΕ για όλα αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα: Για 5η συνεχή χρονιά η καταχρεωμένη αγροτιά βλέπει το εισόδημά της να μειώνεται, τη σοδειά της να μένει απούλητη ή να την παίρνουν για ένα κομμάτι ψωμί εκβιαστικά οι εμποροβιομήχανοι εκμεταλλευόμενοι τις αθρόες εισαγωγές. Για το κόστος παραγωγής που αυξάνει από τη ληστρική δράση των μονοπωλίων που ελέγχουν τα αγροτικά εφόδια και τα άγρια χαράτσια και τη φορολογία που επιβάλλει η συγκυβέρνηση...

Με Παναγροτική Αγωνιστική Συσπειρωμένη Αγροτιά

… μπορείς να κάνεις θαύματα!!

Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής της ΚΑΠ και της ΕΕ που λιβανίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και του "ευρωμονόδρομου". Που σκόπιμα κρύβουν από το λαό ότι το 80% των επιδοτήσεων το απολαμβάνει το 20% των μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών και μόνο ορισμένα ψίχουλα φτάνουν στη φτωχή αγροτιά που και αυτά τα παίρνουν πίσω με τις μεγάλες αυξήσεις στον ΟΓΑ, τον ΕΛΓΑ, τα χαράτσια, τα χρέη στις τράπεζες κ.ά.

Μ’ αυτήν την Αγροτιά….

της εξαθλίωσης και της εγκατάλειψης

δεν μπορείς να ελπίζεις!!!
 Είναι πρόκληση και εμπαιγμός να παρουσιάζει ο πρωθυπουργός ένα ακόμα νέο χαράτσι - την προαιρετική ασφάλιση στον ΕΛΓΑ για το πράσινο σκουλήκι του βαμβακιού - ως ανακουφιστικό μέτρο. Τη στιγμή που οι βαμβακοπαραγωγοί είναι αβοήθητοι, έχουν χάσει από το πράσινο σκουλήκι μεγάλο μέρος της παραγωγής τους και των επιδοτήσεων που δικαιούνται για 3η συνεχή χρονιά (2010-2012), αν και χρυσοπληρώνουν φυτοφάρμακα, αλλά και τα μεγάλα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ και ασφάλιση-αποζημίωση δεν έχουν! Τώρα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον!
 Το συμφέρον της φτωχής αγροτιάς είναι να συμπαραταχθεί με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων που αγωνίζονται ενάντια στα μέτρα και την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, για την ανατροπή της, για την αποδέσμευση από την ΕΕ».


Για την «ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ»: Το κείμενο είναι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Οι προσθήκες στις λεζάντες κάτω απ’ τις φωτογραφίες (Απ’ την διαμαρτυρία των Αγροτών – Κτηνοτρόφων στον κόμβο του Κουβαρά Αιτωλ/νίας στις 14 Δεκέμβρη 2011) δικές μου.  

Τούτο το συνοπτικό σχόλιο, συναισθηματικά και συνάμα ρεαλιστικά τεκμηριωμένο, ακόμα πιο δικό μου: «Χωρίς ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Χωρίς την κεντρική οργάνωση της Αγροτικής Πολιτικής. Χωρίς την μεθοδευμένη Παραγωγή – Τυποποίηση- Εμπορία, των αγροτικών πολύτιμων προϊόντων, προς όφελος των παραγωγών και του καταναλωτή λαού μας, δεν υπάρχει μέλλον…»

Ξύπνα αδικημένε… παρασποριάρη!

Ξύπνα εξαθλιωμένε νεοκολίγε…Ξύπνα!!

Σου κλέβουν την αιματοβαμένη και ιδρωτοποτισμένη σοδειά σου…αυτοί πλουτίζουν κι εσύ λιμοκτονείς…Ξύπνα!!!

Θέλεις σημερινό παράδειγμα;

Πούλησες σήμερα πατάτα προς 0,12 ευρώ και στην κατανάλωση στο γειτονικό σου μπακάλικο φτάνει 0,90ευρώ  (για την ακρίβεια 0,89 ευρώ) 600% υπεκέρδος…Ξύπνα!!

Πούλησες σήμερα, αδικημένε παραγωγέ,  βρώσιμες ελιές Αγρινίου προς 0,45 ευρώ το κιλό και στην κατανάλωση φτάνουν 4,50 ευρώ!!

1000% υπεκέρδος…Ξύπνα!

Αν η υπνηλία σου είναι … σύμπτωμα της βαριάς παθογένειας των τελευταίων δεκαετιών, Σ’ εμάς έλαχε ο κλήρος να σου βροντοφωνάξουμε αναντίρρητες αλήθειες…θέλεις δε θέλεις θα τις ακούσεις…Ξύπνα!!!



Δημήτρης Ντόκας