«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Σύσκεψη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο Αγρίνιο

 Σύσκεψη του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 13-12-2012 στις 11:30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου  του Δήμου Αγρινίου.
Στην συνάντηση που σκοπό είχε «τον καλύτερο συντονισμό δράσης της ΓΕΝΙΚΗΣ  ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη 19– 12- 2012»  παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της  Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ  Αντώνης  Αντωνάκος.
Στην τοποθέτησή του ο αντιπροέδρος ανέλυσε τις...
υπάρχουσες δυσμενείς συνθήκες στον δημοσιοϋπαλληλικό χώρο και την αναγκαιότητα συμμετοχής όλων στην απεργία, αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο και στους φορείς της Αυτοδιοίκησης.
 Χαρακτήρισε σαν πρωτόγνωρο γεγονός από την καθιέρωση επί Ε. Βενιζέλου της μονιμότητας την έξοδο φέτος 2.500 υπαλλήλων και την απόλυση 25.000 κάθε χρόνο μέχρι να φύγουν απ’ το δημόσιο 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Το πρόβλημα προέρχεται απ’ τον τρόπο που χειρίστηκαν την Ελληνική Οικονομία οι πολιτικοί, δημιουργώντας τεράστια δημόσια χρέη και όχι απ’ τον αριθμό των δημόσιων υπάλληλων που μαζί με τους συνταξιούχους σηκώνουν μόνιμα το φορολογικό φορτίο.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν οι παρευρισκόμενοι. Μπήκε το θέμα για Απεργία διαρκείας. Ακούστηκε ακόμα και η φράση: «Δεν εμπιστευόμαστε τους συνδικαλιστές! Εκεί που έπρεπε να μας καλύψουν δεν μας κάλυψαν»! 
Στο τέλος ο πρόεδρος του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αιτωλ/νίας Δ. Μπαραϊκτάρης τόνισε: «Να μην απολυθεί κανένας! Ελάτε όλοι μαζί να δούμε τι θα γίνει!!»

Αξίζει να προσεχτεί η «αναιμική» προσέλευση των δημόσιων υπαλλήλων της περιοχής μας, παραβρέθηκαν 25 άτομα και τρία το προεδρείο 28!

Δημήτρης Ντόκας