«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Ε.Κ. Αγρινίου για την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Α ΝΑ Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, πιστή στις εντολές των αφεντικών της ,  μονοπώλια -  Ε.Ε., προωθεί την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας  στα καταστήματα με εμβαδόν μέχρι 250 τ.μ.
Η ρύθμιση αυτή αποτελεί εμπαιγμό για τους εμποροϋπαλλήλους και μικρομεσαίους επαγγελματίες , αφού θα επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων  και ταυτόχρονα θα οδηγήσει πολύ πιο γρήγορα στ κλείσιμο  μικρών καταστημάτων...
Στην ουσία το μέτρο αυτό έρχεται για να ωφεληθούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα , αφού κι αυτά θα ανοίγουν  , βασιζόμενα πάνω στην αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού , που είναι η θέση και πολιτική της Ε.Ε.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου  θέλουν εργαζόμενους και μικρούς εμπόρους δούλους  των πολυεθνικών.
Θέλουν εργαζόμενους χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις και αυτοπασχολούμενους χωρίς μαγαζιά.
Επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση , το ωρομίσθιο , το απελευθερωμένο ωράριο, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας  κ.α. , να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους.
Παράλληλα, η απελευθέρωση του ωραρίου  προορίζεται για όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο για τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτείται η κοινή δράση εργαζομένων και μικρών εμπόρων, για να μην περάσει στην πράξη η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που προωθεί η κυβέρνηση.

Το Δ.Σ.