«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Κάτω τα χέρια από την Κυριακή αργία

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H Ένωση»
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ 26410-22325-   Email somidip-enosi@hotmail.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενες μητέρες, νέοι & νέες
Xαιρετίζουμε τους συναδέλφους που με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές του σωματείου στις 8-9-10-11/12 έδωσαν δύναμη σε αυτό, στη νέα διοίκηση ώστε από  καλύτερη θέση θα δώσει τη μάχη για τη ζωντανή λειτουργία αυτού, την μαζικοποίησή του, την υπεράσπιση των...
εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. χαιρετίζουμε όσους δεν επηρεάστηκαν από την εργοδοτική τρομοκρατία  και  την προπαγάνδα του συστήματος ότι σήμερα είναι ατομική υπόθεση να διαφυλάξεις τη δουλειά σου, ότι οι  αγώνες δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Η νέα διοίκηση θα είναι στην πρώτη γραμμή του ταξικού αγώνα, για να μην περάσουν στην πράξη τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν όπως αυτό της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.

Όλοι εμείς, οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι, που έχουμε υποστεί την συρρίκνωση του μεροκάματου, τις μειώσεις των μισθών μας, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, την απλήρωτη εργασία, την φοροληστεία, ένα κυκεώνα αντεργατικών μέτρων που μας ρημάζει τη ζωή, δεχόμαστε το τελειωτικό κτύπημα από την συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, και τα μονοπώλια, που αποφάσισαν την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω δημιουργία τεράστιων εμπορικών καταστημάτων και ενίσχυση εμπορικών μονοπωλίων, τον πλήρη αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων και μικρών καταστημάτων, την έκρηξη της ανεργίας.
Τα εμπορικά μονοπώλια θα συνεχίσουν, με σαφείς όρους χειροτέρευσης βέβαια, να καθορίζουν και να επιβάλουν από την ποιότητα και τις τιμές των προϊόντων ως και την λειτουργία του εμπορίου με εργαζόμενους χωρίς ωράρια, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ζωή. Η ανεργία θα χτυπήσει ειδικότερα τις εργαζόμενες μητέρες και τους νέους.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα μας οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία μας, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική μας ζωή, στο δικαίωμα μας για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν θα αυξήσει το εισόδημα μας έχουμε πλέον πείρα και εμπειρία. Οι εκατοντάδες απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουμε δουλέψει εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, παραπάνω ώρες από το ωράριο μας, ρεπό δεν θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, έχουμε πλέον πείρα και εμπειρία, οι χιλιάδες άνεργοι στον κλάδο μας, οι χιλιάδες επίσης εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, οι ωρομίσθιοι, σκέψου μόνο το εξής: Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή του εργαζόμενου σε ¨απασχολήσιμο¨ , δηλ. την ¨απελευθέρωση¨ της εργασιακής σχέσης.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν θα τονώσει την ¨αγοραστική κίνηση¨ και δεν θα εξυπηρετήσει τους ¨καταναλωτές¨ που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί την φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.

Έχουμε πλέον πείρα και εμπειρία ότι η ¨ανάπτυξη¨ (των κερδών των επιχειρήσεων) και η ¨ανταγωνιστικότητα¨ (μεταξύ των μονοπωλίων) χτίζεται και οικοδομείται πάνω σε εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, και τελικά δυο δρόμοι ¨ανάπτυξης¨ υπάρχουν.
Ο ένας δρόμος ανάπτυξης ενισχύει τα μονοπώλια.
Ο άλλος δρόμος ανάπτυξης τα κοινωνικοποιεί. 
Όλοι στην 3ωρη στάση και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 19/12 στις 12:30 στην Κ. Πλατεία
Κάτω τα χέρια από την Κυριακή αργία
AΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ