«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Συλλήψεις για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι Αστυνομικοί έλεγχοι, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου των εορτών, για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.

Συνελήφθησαν στo Αγρίνιο και στη Γαστούνη Ηλείας  οκτώ (8) συνολικά άτομα για «Φρουτάκια» και «κουμ καν»
Κατασχέθηκαν (2) δύο παιγνιομηχανήματα, τραπουλόχαρτα και χρηματικό πόσο
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζουν τους συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου»...

Στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων, συνελήφθησαν την (28-12-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες και το απόγευμα, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο Αγρίνιο, στη Γαστούνη και Ναύπακτο οκτώ (8) συνολικά ημεδαποί ηλικίας από 24 έως 76 ετών, ενώ κατασχέθηκαν δύο παιγνιομηχανήματα, τράπουλες και ικανό χρηματικό πόσο.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο Αγρίνιο, διενεργήθηκε έλεγχος από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σε κατάστημα καφέ – μπαρ 54χρονου ημεδαπού όπου διαπιστώθηκε η διεξαγωγή με χρήματα του τεχνικού παιγνίου « κουμ καν».
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης καθώς και πέντε ημεδαποί άνδρες, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίκτες στο παίγνιο, ενώ κατασχεθήκαν τραπουλόχαρτα και χρηματικό πόσο.
Στις δύο άλλες περιπτώσεις, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και από αστυνομικούς του Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, σε δύο καταστήματα στη Γαστούνη και στη Ναύπακτο αντίστοιχα, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία δύο παιγνιομηχανημάτων τύπου «Φρουτάκια» με ενσωματωμένο κερματοδέκτη όπου συνελήφθησαν ο 24χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και ο 50χρονος ιδιοκτήτης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν κατά περίσταση, στους κ. Εισαγγελείς  Αγρινίου, Αμαλιάδας και Μεσολογγίου.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.
Παράλληλα ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.