«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Οι αστυνομικοί για τα όσα συνέβησαν χθες (19/12/2012) στο γήπεδο της Παναχαϊκής.

 Η αιματηρή επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας χθες, 19-12-2012 κατά τη διάρκεια του, κατ΄ ευφημισμόν τελικά, ποδοσφαιρικού αγώνα στο γήπεδο της Παναχαϊκής, από ομάδα αμετανόητων οπαδών της γηπεδικής βίας, έρχεται όχι μόνο για να συνεγείρει συνειδήσεις, με την έκφραση της αυτονόητης καταδίκης της επίθεσης και της συμπαράστασής μας στους τραυματισμένους συναδέλφους μας, αλλά κυρίως για να μας κάνει όλους να συναισθανθούμε τις ευθύνες μας ως πολιτεία και ως κοινωνία, στην εποχή των μνημονίων και του στενού ελέγχου των δανειστών της χώρας.
  Δυστυχώς η οικονομική κρίση που ωθεί...
στη φτωχοποίηση τις λαϊκές μάζες, δημιουργεί ταυτόχρονα και τις προϋποθέσεις εκείνες που χρειάζονται ακραία στοιχεία και απόκληροι της κοινωνίας για να «επιβεβαιώσουν» την «ύπαρξή» τους, στρεφόμενοι με απίστευτη μανία και εκδικητικότητα κατά του αστυνομικού θεσμού και δη των υπηρετούντων αυτόν συναδέλφων μας. Αν στο παρελθόν καταδικάζαμε μια και δυο φορές τη βία από όπου και αν προέρχεται και αν σημειώναμε με κάθε τραγικό γεγονός ότι η βία κατά αστυνομικών είναι βία που στρέφεται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας, σήμερα δεν αρκεί να επαναλάβουμε τα ίδια πράγματα.
  Ως συνδικαλιστικό κίνημα, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε για το «εκρηκτικό κοκτέιλ» που δημιουργεί η ίδια η κρίση και να απαιτήσουμε από την Πολιτεία να οργανώσει τάχιστα την άμυνα της κοινωνίας έναντι κάθε ακραίων άναρχων και επικίνδυνων εκδηλώσεων φαινομένων βίας.
  Η λεγόμενη «γηπεδική» βία έχει προπολλού μεταλλαχθεί και στις μέρες μας συναντάται εντός και εκτός γηπέδων με άλλες καταστάσεις τις οποίες η Πολιτεία έχει επίσης υποχρέωση να εντοπίζει και να προλαμβάνει. Η ολιγωρία που έχει επιδειχθεί στο παρελθόν, όταν η βία των γηπέδων αποτελούσε ακόμα «συνήθη εκτόνωση», δεν επιτρέπεται να επιδειχθεί και πάλι στο όνομα οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων.
  Ως αστυνομικοί, που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του πυρός και μετράμε νεκρούς και τραυματίες στον καθημερινό πόλεμο κατά της παρανομίας και της ανομίας, τονίζουμε και με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, ότι θα αγωνιστούμε για να αφυπνίσουμε κάθε αρμόδιο και εμπλεκόμενο φορέα. Το οφείλουμε στα θύματά μας, το οφείλουμε στους συναδέλφους μας, το οφείλουμε στην ελληνική κοινωνία, που αποσβολωμένη «βιώνει» το σύγχρονο δράμα της.
  Αρνούμαστε να κλείσουμε τα μάτια μας στις μεθόδους μαφίας και οργανωμένου εγκλήματος που οδηγούν στον αφανισμό του αθλητικού ιδεώδους και καλούμε την Πολιτεία να σταματήσει να παρατηρεί άβουλη και αμήχανη τα όσα διαδραματίζονται στους ποδοσφαιρικούς ή άλλους χώρους, με την ευκαιρία τέλεσης αθλητικών αγώνων και να επιδείξει τη δέουσα αποφασιστικότητα, ώστε να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται μόνο με αστυνομικά μέτρα και με την αντίληψη ότι οι αστυνομικοί είναι «αναλώσιμοι».
  Φτάνει πια. Αναλάβετε τις ευθύνες σας!   

Η