«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΤΕΚΑ ΑΚΟΜΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΓΝΙΑ

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι Αστυνομικοί έλεγχοι, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου των εορτών, για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Συνελήφθησαν στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα έντεκα (11) συνολικά άτομα για «Φρουτάκια», «Black Jack -21» και «Πόκα»
Κατασχέθηκαν οκτώ ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τραπουλόχαρτα και το χρηματικό πόσο των 515 ευρώ.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζουν τους συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου»...

Στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων, συνελήφθησαν την (24 & 25-12-2012) το βράδυ, σε δύο περιπτώσεις στην Πάτρα και μία στην Αμαλιάδα, έντεκα συνολικά άτομα (δέκα άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας από 29 έως 58 ετών, ενώ κατασχέθηκαν οκτώ ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τράπουλες και το χρηματικό πόσο των 515 ευρώ.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Πάτρα, διενεργήθηκε έλεγχος από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε κατάστημα καφέ – μπαρ 29χρονου ημεδαπού όπου διαπιστώθηκε η διεξαγωγή του  τυχερού παιγνίου «Black Jack - 21».
Συνελήφθη ο 29χρονος ιδιοκτήτης καθώς και τέσσερις ημεδαποί άνδρες, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίκτες στο παίγνιο, ενώ κατασχεθήκαν τραπουλόχαρτα και το χρηματικό πόσο των 295 ευρώ.
Στην δεύτερη περίπτωση, στην Πάτρα,  σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε κατάστημα καφενείο 21χρονης ημεδαπής, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε η διεξαγωγή παράνομου τυχερού παιγνίου «Πόκα».
Συνελήφθη ο 51χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος καθώς και τρεις ημεδαποί άνδρες, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίκτες στο παίγνιο, ενώ κατασχεθήκαν τραπουλόχαρτα και το χρηματικό πόσο των 220 ευρώ.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Αμαλιάδα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, 33χρονης ημεδαπής,  η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία σε ηλεκτρονικό υπολογιστή συνδεδεμένο στο διαδίκτυο η διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου «Φρουτάκια».
Συνελήφθησαν η 37χρονη προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και ένας 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος συμμετείχε ως παίκτης στο παράνομο παίγνιο, ενώ κατασχέθηκαν οκτώ ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν κατά περίσταση, στους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Πατρών και Αμαλιάδας.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.
Παράλληλα ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.


Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές μοτοσικλετών στη Πάτρα

Δράστες είναι τέσσερις αλλοδαποί

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τρεις κλοπές δικύκλων μοτοσικλετών που είχαν συμβεί πριν ενάμιση χρόνο περίπου στη Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών υπηκόων Μαρόκου ηλικίας 33 έως 18 ετών.

Στην κατοχή των τεσσάρων αλλοδαπών, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων του αυτοφώρου, βρέθηκαν δυο δίκυκλες μοτοσικλέτες καθώς και εξαρτήματα από ακόμα μια μηχανή ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

Οι μοτοσικλέτες καθώς και τα εξαρτήματα του τρίτου δικύκλου κατασχεθήκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.