«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σύσκεψη για την οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης στο Ε. Κ. Αγρινίου

  Χτες Τετάρτη 4 Ιούλη
με πρωτοβουλία των συσπειρώσεων ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ – ΜΑΣ
πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης,
στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στις 8.00 μ.μ με θέμα:
«την οργάνωση της εργατικής, λαϊκής παρέμβασης, τις μορφές πάλης, για τη μεγάλη φοροληστεία που έχει επιβληθεί, για τις εξελίξεις στην Υγεία και ιδιαίτερα για την εξασφάλιση φαρμάκων».
Την εκδήλωση «άνοιξε» με σύντομη τοποθέτηση ο Μιχάλης Κατσιγιάννης απ’ το ΕΚ Αγρινίου...


Στο βήμα μετά ανέβηκε ο Βαγγέλης Ραμόπουλος(ΠΑΜΕ)που παρουσίασε τη δεινή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο λαός μας και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι, ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε: «Η οικονομική κρίση συνεχίζεται και βαθαίνει…έρχεται νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων. Πρέπει να ανατάξουμε τις δυνάμεις για νέους αγώνες. Να γίνει ανασύνταξη του κινήματος με σκληρή δουλειά σε κάθε κλάδο εργαζόμενων σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό».
Δεν παρέλειψε ν΄ αναφερθεί στην επικείμενη νέα φοροκαταιγίδα και στην αδυναμία των εργαζόμενων να πληρώσουν».
Για να συνεχίσει λέγοντας πως: « Η διέξοδος είναι η συμμετοχή στον αγώνα»
ο Βαγγέλης Ραμόπουλος τόνισε  την αναγκαιότητα να υπάρξει «Μαζικό κίνημα αντίδρασης που μπορεί να φτάσει σε μαζική άρνηση πληρωμών» 
  Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στην τραγική κατάσταση στον τομέα της Υγείας. Στα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. Τα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζουν ελλείψεις σε προσωπικό και γιατρούς, δεν έχουν αναλώσιμα υγειονομικά υλικά και φάρμακα, πολλές φορές ούτε για τους νοσηλευόμενους αλλά ούτε και αντικαρκινικά και άλλα ακριβά φάρμακα για τους εξωτερικούς ασθενείς με χρόνιες ειδικές παθήσεις. Γι' αυτές τις κατηγορίες ασθενών, τα ελάχιστα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δίνουν τα φάρμακα με το σταγονόμετρο.
Κάλεσε σε οργάνωση στις Λαϊκές επιτροπές και σε γενικές συνελεύσεις σε τόπους  δουλειάς, σε σωματεία, σε γειτονιές.
Ανακοίνωσε κλείνοντας ότι «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι εβδομάδα καμπάνιας για την Υγεία σ’ όλο το νομό Αιτωλ/νίας»
  Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιάννης Δήμας (ΠΑΣΕΒΕ) που κάλεσε τους επαγγελματοβιοτέχνες σε οργάνωση στην (ΠΑΣΕΒΕ)αφού παρουσίασε τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροεπαγγελματίες, απ’ τα αθεώρητα βιβλιάρια ασθενείας (εξ’ αιτίας αδυναμίας πληρωμής των εισφορών στον ασφαλιστικό τους φορέα), μέχρι τ’ αναμενόμενα δυσβάσταχτα χαράτσια!
«Τα χαράτσια και όλοι οι άλλοι φόροι έχουν πάρει το δρόμο για την εφορία» δήλωσε χαρακτηριστικά.
  Ο Γιάννης Δήμας Αναφέρθηκε ακόμα στην αγανάκτηση στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών λέγοντας με έμφαση πως: «Η αγανάκτηση να μετατραπεί σε ταξική πάλη»!
Κλείνοντας αναφέρθηκε κι αυτός με τη σειρά του στην ανάγκη να υπάρξουν «Σύνθετες μορφές αγώνα»!

Στη συνέχεια ο Σπύρος Κοτοπούλης (ΠΑΣΥ) Αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες : (Μείωση τιμών πώλησης  των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων – αύξηση τιμών στα γεωργικά εφόδια -  πετσόκομμα επιδοτήσεων που έχουν απομείνει – φορολογία σπιτιών χωραφιών κ.α.) τόνισε πως : «Τα δύσκολα είναι μπροστά και πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν άμεσα»!
Δήλωσε πως η ΠΑΣΥ θα ενημερώσει τους μικρομεσαίους αγρότες να είναι παρόντες στις επικείμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Μετά το πέρας των ομιλιών δόθηκε ο λόγος στο κοινό που κατέθεσε ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις απ’ το προεδρείο.
Κοινή διαπίστωση απ’ τη συζήτηση: Επιβάλλεται η άμεση και αποτελεσματική κλιμάκωση της προσπάθειας για σύσταση και ενίσχυση των Λαϊκών Επιτροπών! Η συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους είναι αναγκαία και απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε!!
Και τέλος οι αποφασιστικές, δυναμικές  αγωνιστικές κινητοποιήσεις ουσίας με «Σύνθετες μορφές αγώνα»…είναι μονόδρομος!!!

Δημήτρης Ντόκας