«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Σύσκεψη για την οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης, στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου!


ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΙ

 ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ - ΦΑΡΜΑΚΑ
 
Την Τετάρτη 4 Ιουλίου
με πρωτοβουλία των συσπειρώσεων ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ – ΜΑΣ
πραγματοποιείται  σύσκεψη για την οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης,
στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στις 8.00 μ.μ με θέμα:
«την οργάνωση της εργατικής, λαϊκής παρέμβασης, τις μορφές πάλης, για τη μεγάλη φοροληστεία που έχει επιβληθεί, για τις εξελίξεις στην Υγεία και ιδιαίτερα για την εξασφάλιση φαρμάκων».

οι αγωνιστικές συσπειρώσεις καλούν σε μαζική συμμετοχή συνδικαλιστές εργατικών σωματείων, αυτοαπασχολουμένων, μικρομεσαίων, συλλόγων και ομάδων γυναικών, λαϊκών επιτροπών και επιτροπών αγώνα χώρων δουλειάς, φοιτητών και σπουδαστών.
Σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα συντρίβεται αμείωτα από την πολιτική υπεράσπισης της ανταγωνιστικότητας και αντιμετώπισης της κρίσης υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ και ΜΑΣ μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση των λαϊκών οικογενειών από τη φοροεξόντωση, αλλά και την εγκατάλειψη των δημόσιων νοσοκομείων και άλλων ιδρυμάτων Υγείας και Πρόνοιας, συνολικά την αδυναμία που έχουν όλο και περισσότεροι καθημερινά να εξασφαλίσουν όσα χρειάζονται για την προστασία της υγείας τους (φάρμακα, εξετάσεις κ.τ.λ.). Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα τεράστια προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων, η εκτίναξη συνολικά του κόστους ζωής και συνολικά η αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών για όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες (σίτιση, στέγαση, μόρφωση κ.τ.λ.) καθιστούν επιτακτική την οργανωμένη παρέμβαση για να μπουν εμπόδια στην εξαθλίωση των λαϊκών οικογενειών.
Μπαράζ από ασήκωτους φόρους και χαράτσια
Η επόμενη μέρα από το κλείσιμο της κάλπης, μετά και τη συγκρότηση της «νέας» συγκυβέρνησης φέρνει τα λαϊκά στρώματα αντιμέτωπα με το ανελέητο σφυροκόπημα, με μπαράζ από βαριά χαράστια και ασήκωτους φόρους. Ταυτόχρονα, συσσωρεύονται στην Εφορία και όλες οι προηγούμενες εμφανιζόμενες οφειλές (χαράτσια μέσω ΔΕΗ, «αλληλεγγύης, «επιτηδεύματος κ.ά.).
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα της Εφορίας περιλαμβάνουν πρόσθετους φόρους και χαράτσια κατά μέσο όρο από 1.500 ευρώ.
Η νέα συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να επιστρατεύσει το αντιλαϊκό οπλοστάσιο για τις προηγούμενες εμφανιζόμενες «ληξιπρόθεσμες οφειλές». Σηκώνουν και πάλι το δάχτυλο, ανασύρουν νομοθετικές διατάξεις και υπουργικές εγκυκλίους, θα εκβιάσουν με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων απευθείας από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων, τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η δίκαιη οργή και αγανάκτηση πρέπει να αποκτήσουν
 ταξικό προσανατολισμό και προοπτική.