«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Uranya ...και ΤΕΝ ΤΕΝ!

 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ  19 - 12-2011  ΩΡΕΣ: 7 - 9   &  9 - 11  μ.μ.

Uranya

Διάρκεια :  90 λεπτά
Σκηνοθέτης : Κώστας Καπάκας
Πρωταγωνιστές : Maria Grazia Cucinotta, Δημήτρης Πιατάς, Ταξιάρχης Χάνος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Τάσος Παλαντζίδης

Το καλοκαίρι του 1969, σ' ένα (απροσδιόριστο) χωριό της Ελλάδας, ο μικρός Αχιλλέας (Αρης Τσάπης), που ονειρεύεται να γίνει πιλότος ή αστροναύτης, και οι τέσσερις υπόλοιποι της παρέας δίνουν όρκο να μαζέψουν λεφτά για να μπορέσουν να 'επισκεφθούν' την Ουρανία (Maria Grazia Cucinotta), μια πόρνη που ζει λίγο έξω από το χωριό. Κάποιο βράδυ, ο Αχιλλέας...
σπάει το πόδι του πέφτοντας από τη μάντρα του θερινού σινεμά, όπου είχε σκαρφαλώσει για να δει τη Brigitte Bardot γυμνή στην οθόνη. Έτσι, μεταφέρεται στην πόλη για να βάλει το πόδι του σε γύψο. Βγαίνοντας από το νοσοκομείο, βλέπει για πρώτη φορά κάτι για το οποίο μόνο είχε ακούσει μέχρι τότε: μια συσκευή τηλεόρασης, η οποία μάλιστα διαφήμιζε τη ζωντανή αναμετάδοση της πρώτης προσσελήνωσης! Μαγεμένος ο Αχιλλέας γυρίζει στο χωριό και προσπαθεί να πείσει τους φίλους του να διαθέσουν τα λεφτά που μάζευαν για την αγορά της πρώτης τηλεόρασης του χωριού!


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


ΣΑΒΒΑΤΟ  17 - 12-2011  ΩΡΕΣ: 5 - 7   &  7 - 9  μ.μ.
ΚΥΡΙΑΚΗ  18 - 12-2011  ΩΡΕΣ: 7 - 9   &  9 - 11  μ.μ.


ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝ ΤΕΝ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ
THE ADVENTURES OF TINTIN: THE SECRET OF THE UNICORN

Περιπέτεια, animation
Διανομή: feelgood
Διάρκεια: 108'

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ                                                                            Ηθοποιοί: Τζέιμι Μπελ (ως Τεντέν), Αντι Σέρκις, Σάιμον Πεγκ, Νικ Φροστ, Τόμπι Τζόουνς, Γκαντ Ελμαλέ και Ντάνιελ Κρεγκ.

Μια ήσυχη μέρα στην αγορά μετατρέπεται για τον ανήσυχο νεαρό ρεπόρτερ Τεν τέν και τον πιστό του σκύλο Μιλού σε μία ακόμη περιπέτεια: αγοράζοντας μια ρεπλίκα του «Μονόκερου», ενός φημισμένου ιστιοφόρου του 17ου αιώνα, ο Τεν τέν μπαίνει στο στόχαστρο ενός συλλέκτη με το όνομα Ιβάν Ιβάνοβιτς Σακχαρίν, που θέλει πάση θυσία να αποκτήσει την περγαμηνή που κρύβει στα σπλάχνα της η μινιατούρα.
Μια περγαμηνή που αποτελεί το πρώτο στοιχείο για την ανακάλυψη του πολύτιμου θησαυρού του Κόκκινου Ράκαμ. Αιχμαλωτισμένος από τον Σακχαρίν, ο Τεντέν καταλήγει με τον Μιλού πάνω σε πλοίο που έχει ρότα για αραβική πόλη και, αφού γνωρίσει εκεί τον παράξενο και μέγα αλκοολικό Καπετάνιο Χάντοκ, θα ξεκινήσει μαζί του τη μεγάλη κούρσα σε θάλασσα, αέρα και στεριά για να αποτρέψουν τα σχέδια του Σακχαρίν...
Η ταινία βασίζεται σε τρία από τα πιο δημοφιλή κόμικς του Ερζέ -το "Μυστικό του Μονόκερου", τον "Κάβουρα με τις χρυσές δαγκάνες" και τον "Θησαυρό του Κόκκινου Ρακάμ".
Τεράστια επιτυχία, οι περιπέτειες του ριψοκίνδυνου δημοσιογράφου, που ξεκίνησαν να βγαίνουν ως κόμικς στη βελγική εφημερίδα "Le XXe Siecle" για να μεταφραστούν στη συνέχεια σε περισσότερες από 100 γλώσσες και να ξεπεράσουν σε παγκόσμιες πωλήσεις τα 250 εκατομμύρια αντίτυπα, γνώρισαν ουκ ολίγες εκδοχές στο σινεμά και την τηλεόραση, χωρίς ωστόσο την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια. Δυστυχώς, ο Σπίλμπεργκ, ο εκλεκτός του Ερζέ, δεν συναντήθηκε ποτέ μαζί του. Ο "πατέρας" του Τεν τέν έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν από τη συνάντησή τους.
"Παλιομοδίτικη περιπέτεια"
"Εκείνο που επιδιώξαμε, ήταν να γυρίσουμε μια ταινία η οποία να είναι λίγο θρίλερ μυστηρίου, λίγο αστυνομική, μα πάνω απ' όλα καθαρόαιμη παλιομοδίτικη περιπέτεια, δομημένη γύρω από την εκπληκτική ιστορία φιλίας, αφοσίωσης και εμπιστοσύνης ανάμεσα στον Κάπτεν Χάντοκ και τον Τεντέν", εξηγεί ο Σπίλμπεργκ που στη δεύτερη ταινία της σειράς, μετά το "Οι περιπέτειες του Τεντέν: Το μυστικό του μονόκερου", θα παραδώσει τη σκυτάλη της σκηνοθεσίας στον Πίτερ Τζάκσον.
Στο πρώτο αυτό φιλμ οι συντελεστές επιδίωξαν να φαίνονται οι ήρωες σαν να είναι σχεδιασμένοι τρισδιάστατα από το χέρι του Ρεμί. Η υπόθεση θέλει τον νεαρό ρεπόρτερ να βρίσκεται στο στόχαστρο του μυστηριώδους συλλέκτη Ιβάν Ιβάνοβιτς Σακχαρίν, όταν, από καθαρή σύμπτωση, θα πέσει στα χέρια του μια ρέπλικα του "Μονόκερου", ενός φημισμένου ιστιοφόρου του 17ου αιώνα.
Το 1961
Ο Τεντέν ταξίδεψε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το '61 μέσω της γαλλικής ταινίας ζωντανής δράσης "Ο Τεντέν και το μυστήριο της χρυσής προβιάς", που διαδραματίζεται σε Τουρκία και Ελλάδα, με τον Δήμο Σταρένιο και τη Δόρα Στράτου να συμμετέχουν στο καστ.
Α. Δαλιάκα