«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή.

Κατασχέθηκαν δυο τόνοι παλαιών σιδηρών.

Συνελήφθη χθες (8-12-2011) το απόγευμα στο Αίγιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 17 ετών, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αυτού και δυο ημεδαπών συνεργών του για διάπραξη κλοπής....




Ειδικότερα, χθες (8-11-2011) το απόγευμα στο Αίγιο, οι τρεις ημεδαποί ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από εργοστάσιο χαρτοποιίας του Δήμου Αιγιαλείας, παλαιά σιδερένια βιομηχανικά εξαρτήματα και εργαλεία, συνολικού βάρους περίπου δυο τόνων, τα οποία τοποθέτησαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, στα πλαίσια της εποχούμενης περιπολίας τους, εντόπισαν τους τρεις ημεδαπούς, λίγη ώρα μετά την κλοπή, να κινούνται με το φορτηγό αυτοκίνητο. Στη θέα των Αστυνομικών οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν πεζοί σε φυγή, με αποτέλεσμα να καταδιωχτούν και να συλληφθει ο 17χρονος.

Έπειτα στη καρότσα του οχήματος, οι Αστυνομικοί βρήκαν το σύνολο των σιδήρων που είχαν αφαιρέσει οι δράστες τα οποία αφού κατασχέθηκαν θα αποδοθούν στον Δήμο Αιγιαλείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου ενώ το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της κλοπής.


Σύλληψη στην Πάτρα για κλοπή.

Συνελήφθη χθες (8-12-2011) το μεσημέρι στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, μια αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 26 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα η 26χρονη αφαίρεσε από τα ράφια καταστήματος πώλησης  ενδυμάτων στη Πάτρα, εμπορεύματα συνολικής αξίας 340 ευρώ.

Οι Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών που ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό συνέλαβαν την 26χρονη στη κατοχή της οποίας βρήκαν το σύνολο των προϊόντων που είχε αφαιρέσει.

Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην υπεύθυνο του καταστήματος.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία.
Ο συλληφθείς επέδειξε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης σε αστυνομικό έλεγχο.

Συνεληφθη χθες (8-12-2011) το απόγευμα, στο 14ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού  Πύργου – Κυπαρισσίας, στη θέση Ράχες, από Αστυνομικούς της Ομάδας Ελεγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 41 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία.
Ειδικότερα, ο 41χρονος συνελήφθη καθότι σε γενόμενο τροχονομικό έλεγχο επέδειξε στους Αστυνομικούς, μια πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των Ελληνικών Αρχών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας ενώ η άδεια ικανότητας οδηγήσεως κατασχέθηκε.

Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Συνελήφθη χθες (8-12-2011) το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, 36χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης περισυλλογής λυμάτων για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων κατά τα έτη 2010 και 2011.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 36χρονου, είχε σχηματισθεί δικογραφία για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων σε 686 περιπτώσεις μεταφοράς λυμάτων με φορτηγά Δημόσιας Χρήσης της επιχείρησης του, προς βιολογικούς καθαρισμούς κατά τα έτη 2010 και 2011 καθαρής αξίας μεγαλύτερης των 48.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.


Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 72χρονης ημεδαπής.
Ο δράστης είναι ένας 37χρονος ημεδαπός.

Εξιχνιάστηκε, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, περίπτωση ληστείας, που είχε συμβεί πριν δέκα μέρες περίπου, στη Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 37 ετών.

Ειδικότερα, την 29-11-2011 το μεσημέρι, ο 37χρονος αφού έπεισε την παθούσα ότι είναι ο λογιστής του υιού της, την επιβίβασε σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και την οδήγησε σε ερημική περιοχή στο Γλαύκο Αχαΐας. Εκεί αφού την αποβίβασε από το όχημα, της αφαίρεσε βίαια το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, δυο χρυσές αλυσίδες από το λαιμό της, μια χρυσή θήκη φωτογραφίας καθώς και τη βέρα της. Έπειτα κλωτσώντας και σπρώχνοντας την έριξε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή.  

Από την αστυνομική έρευνα που ενηργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι δράστης της εν λογω ληστείας είναι ο 37χρονος

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών παρέχουμε προς τους ηλικιωμένους, κυριως πολίτες, τις κάτωθι συμβουλές:
•    Να μην ανοίγουν την πόρτα τους σε άγνωστα άτομα.
•    Να ασφαλίζουν καλά το σπίτι τους ιδίως όταν κοιμούνται ή όταν πρόκειται να απουσιάσουν.
•    Να μη τοποθετούν τα χρήματά τους σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων τους όταν είναι σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης να κρατούν την τσάντα τους  μπροστά τους και να φροντίζουν να είναι κλειστή.
•    Να μη πείθονται εύκολα με άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.
•    Να έχουν πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσουν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).