«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν 87 γραμμάρια κάνναβης.

Συνεληφθη, σήμερα (19-12-2011) το μεσημερι στο Αγρινίου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 31 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης)...


Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία ενήργησαν έρευνα στην οικία του 31 χρονου στο Αγρίνιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού όπου βρήκαν και κατέσχεσαν εννέα αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 87 γραμμαρίων καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθεις θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου


Σύλληψη δυο ημεδαπών για απόπειρα κλοπής στο Αιτωλικό.


Συνεληφθησαν, χθες (18-12-2011) το μεσημέρι, στη Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 36 και 30 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για απόπειρα κλοπή.

Ειδικότερα, οι δυο δράστες εντοπίστηκαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού μέσα σε αποθήκη, στη Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, η  οποία ανήκει στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, να επιχειρούν να αφαιρέσουν ένα μεταλλικό καζάνι αξίας 1000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.



Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή χρυσαφικών.

Συνελήφθη χθες (18-12-2011) το μεσημέρι, στη Νέα Μανωλαδα Ηλείας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, μια ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 22 ετών κατηγορούμενη για κλοπή σε βάρος 47χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, η δράστιδα εισηλθε από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι της 47χρονης στη Νέα Μανωλαδα όπου αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 1000 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.
Οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας που περιπολούσαν στη περιοχή, ενεργώντας άμεσα, εντόπισαν την 22χρονη σε κοντινή απόσταση από το σπίτι και την συνέλαβαν.
Στη κατοχή της συλληφθείσας οι Αστυνομικοί βρήκαν όλα τα κοσμήματα που είχε αφαιρέσει τα οποία αφού κατέσχεσαν παρέδωσαν στην παθούσα.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.


Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων  στην Ακρατα.

Ο δράστης είχε διαπράξει και μια κλοπή στην ίδια περιοχή.


Εξιχνιάστηκαν, από το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας, τρεις  περιπτώσεις απάτης και μια περίπτωση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Ο δράστης είναι ημεδαπός, ηλικίας 37 ετών σε βάρος του οποίου αλλά και δυο ακόμη συνεργών του (ένας άνδρας και μια γυναίκα) οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη περιπτώσεων απάτης και κλοπής κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού και με συγκεκριμένη μέθοδο, έβρισκαν ηλικιωμένα άτομα στα οποία προφασίζονταν ότι είναι γνωστοί των παιδιών τους. Έπειτα έπειθαν τους ηλικιωμένους ότι τα παιδιά τους, χρωστούσαν χρήματα για αγορές που είχαν πραγματοποιήσει ή για εξόφληση λογαριασμών και δόσεων.

Με αυτό τον τρόπο, οι δράστες είχαν αποσπάσει από τρεις ηλικιωμένους στην Ακρατα, χρηματικό ποσό 4000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 500 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενηργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ακρατας προέκυψε ότι ο 37χρονος εκτός από τις τρεις περιπτώσεις απάτης είχε διαπράξει και μια κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου ατόμου στην ίδια περιοχή αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 37χρονου, είχε σχηματιστεί πρόσφατα από την Ασφάλεια Πατρών, δικογραφία για εξαπάτηση ομοίως δυο ηλικιωμένων στη Πάτρα κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 150 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 37χρονου θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαβρύτων.

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνεται εκ νέου προς όλους τους πολίτες της περιφέρειας μας και ιδίως τους ηλικιωμένους, να μην δίνουν χρήματα σε άγνωστα άτομα και να μην πείθονται εύκολα από όσους τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.