«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών ουσιών.
Κατασχέθηκαν 10 γραμμάρια κάνναβης και 40 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Συνελήφθη χθες (12-12-2011) το μεσημέρι, στο 42ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού  Πατρών – Πύργου, στη Νέα Μανωλαδα, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 40 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών ουσιών...
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενηργησαν οι Αστυνομικοί σε όχημα που οδηγούσε ο 40χρονος βρήκαν και κατέσχεσαν μια χάρτινη συσκευασία κάνναβης βάρους 2 γραμμαρίων.
Έπειτα σε έρευνα που ενεργήθηκε στην οικία του 40χρονου στο Ψάρι Ηλείας οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία κάνναβης βάρους 8 γραμμαρίων και 40 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.


Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου, για διάπραξη διακεκριμένων φθορών και κλοπή.

Τα ύψος των κλοπιμαίων ανέρχεται στα 50.000 ευρώ και αυτό των φθορών στα 100.000 ευρώ.

Εξιχνιάστηκε άμεσα από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, διάρρηξη που είχε συμβεί πριν δέκα μέρες περίπου στο Σελινούντα Αιγίου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 40 ετών για διάπραξη διακεκριμένων φθορών και κλοπή.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 30-11-2011 έως 5-12-2011 στο Σελινούντα Αιγίου, ο 40χρονος αφού διέρρηξε την είσοδο εξοχικής κατοικίας 48χρονης ημεδαπής, εισήλθε μέσα στο σπίτι όπου αφαίρεσε όλα τα ειδή οικοσκευής και ρουχισμού που υπήρχαν. Έπειτα αποξήλωσε και αφαίρεσε το καλώδιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας, μήκους περίπου 300 μέτρων, στο οποίο έβαλε φωτιά προκειμένου να διαχωρίσει το χαλκό από τη πλαστική μόνωση.

Επίσης κατά την παραμονή του στο σπίτι, ο 40χρονος προξένησε εκτεταμένες φθορές καταστρέφοντας παράθυρα αλουμινίου, μεσοτοιχίες, κουφώματα, εσωτερικές πόρτες, ντουλάπια και το μπάνιο.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων σύμφωνα με τους παθόντες ανέρχεται στα 50.000 ευρώ ενώ των φθορών στα 100.000 ευρώ.

Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, ενήργησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς στην περιοχή Σελινούντας Αιγίου. Στα πλαίσια της επιχείρησης ενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες με αποτέλεσμα στην οικία του 40χρονου να βρεθεί μέρος από τις οικοσκευές που είχαν αφαιρεθεί.

Τα αντικείμενα που βρέθηκαν κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην 48χρονη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 40χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή και άλλων δραστών στη συγκεκριμένη υπόθεση.     


Σύλληψη μέλους εγκληματικής οργάνωσης
Συνελήφθη, σήμερα (13-12-2011) πολύ νωρίς το πρωί, στο Μαραθιά Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 29 ετών, ο οποίος εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, η οποία εξαρθρώθηκε πριν τέσσερις μέρες στη Χίο.

Σύλληψη ημεδαπού για οπλοκατοχή και ναρκωτικά.

Συνελήφθη χθες (12-12-2011) το βράδυ στη Μυρτιά Ηλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 58 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή όπλου, πυρομαχικών και ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στον 58χρονο, βρήκαν στη κατοχή του μια χάρτινη συσκευασία κοκαΐνης, συνολικού βάρους 2,5 γραμμαρίων την οποία και κατέσχεσαν.

Έπειτα, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα στον Άγιο Ηλεία Πύργου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα περίστροφο τύπου replica και 99 φυσίγγια.

Ο συλληφθεις θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.