«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!

ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛOAKAΡΝΑΝΙΑΣ
Το ΚΡΑΤΟΣ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΝ
Το αρχικό κείμενο είναι του Γ. Καλούδη, δικηγόρου, τ. Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, νυν περιφ. Συμβούλου Ιονίων Νήσων (δείτε εδώ) και (εδώ)  
 To κράτος ζητάει αυτές τις ημέρες προκαταβολικά, όπως κάθε χρόνο, τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων για το 2012, ποσό σημαντικό για κάθε ιδιοκτήτη οχήματος, ιδιαίτερα αυξημένο φέτος λόγω μνημονίου...
Τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλη ανταποδοτικά, δηλαδή το σύνολο του ποσού που εισπράττεται πρέπει να διατίθεται για κατασκευή νέων δρόμων  και τη συντήρηση  και τη βελτίωση των παλιών δρόμων στον τόπο είσπραξης.
 Το κράτος πέρυσι εισέπραξε για τέλη κυκλοφορίας ένα ιλιγγιώδες ποσό των  διακοσίων εκατομμυρίων (200.000.000) ευρώ περίπου και είναι αμφίβολο εάν από αυτό επέστρεψε δύο (2) εκατομμύρια ευρώ για οδοποιία κ.λ.π. !!! Στην Αιτωλ/νία σταμάτησαν όλα τα έργα οδοποιίας τι τελικά πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων; 
Εάν ο Περιφερειάρχης ή άλλος κρατικός αξιωματούχος ή επαγγελματίας πολιτικός διαθέτει άλλα, αναλυτικά όμως και τεκμηριωμένα στοιχεία, η δημοσιότητα τους περιμένουν.
 Όλοι οι δρόμοι στην Αιτωλ/νία είναι άθλιοι σκέτοι καρμανιόλες, γεγονός που να θρηνούμε καθημερινά θύματα της ασφάλτου. Το εθνικό, επαρχιακό και εσωτερικό οδικό δίκτυο είναι σκέτες καρμανιόλες. 
Το εσωτερικό εθνικό δίκτυο του νομού καθώς και των Δήμων, εκτός ότι έχουν ........
Διαβάστε περισσότερα »http://newspressagrinio.blogspot.com/