«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η Ενωτική Κίνηση για τη διαπραγμάτευση των Βρυξελλών

Ο Πρωθυπουργός, κ. Λ. Παπαδήμος, και ο Αντιπρόεδρος, κ. Ε. Βενιζέλος, πήγαν στη διαπραγμάτευση των Βρυξελλών χωρίς προετοιμασία και χωρίς να ενημερώσουν προηγούμενα -ως όφειλαν- το Υπουργικό Συμβούλιο, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τον κυρίαρχο λαό.
Με την απόφαση των Βρυξελλών:
Συμφώνησαν να παρακάμψουν τις συνταγματικές δεσμεύσεις με διαδικασίες που αναφέρονται σε επικύρωση διεθνών συμβάσεων και όχι στην αναθεώρηση του Συντάγματος.
Συμφώνησαν τη συνέχιση της παράλογης πολιτικής λιτότητας και ύφεσης που καταστρέφει τη ζωή των Ελλήνων.
Όσα έχουν ανακοινωθεί από τις συμφωνίες της Συνόδου Κορυφής δείχνουν ότι...
η Ελλάδα θα κληθεί μετά από τρία χρόνια να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό (με 0,5% καθαρό πλεόνασμα) κάτι για το οποίο μόνο μελλοντολόγοι θα μπορούσαν να δεσμευτούν.
Η Ελλάδα δεσμεύτηκε, επιπλέον, ότι το έλλειμμά της συνολικά μαζί με τα τοκοχρεολύσια δεν θα ξεπερνά μετά τα τρία έτη το 3%.
Αποφασίστηκε η κατάργηση της Ισοτιμίας των κρατών μελών της ΕΕ. Η αρχή της Ομοφωνίας στον μηχανισμό σταθερότητας αντικαταστάθηκε με μια πλειοψηφία λήψης αποφάσεων του 85%. Ουσιαστικά, δηλαδή, Γαλλία και Γερμανία διατηρούν το δικαίωμα στο βέτο. Πρόκειται για τις δύο χώρες που αρνήθηκαν να ληφθούν μέτρα ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα στην ΕΕ.
Καλούμε τον ελληνικό λαό και τους έντιμους Έλληνες Βουλευτές να αντισταθούν στα νέα μέτρα που έρχονται, στα πέτρινα χρόνια που ετοιμάζονται, στους φόρους που θα αυξάνονται. Τους καλούμε στην οργάνωση ενός μεγάλου ενωτικού μετώπου.

Εκ του Γραφείου Τύπου  της “Ενωτικής Κίνησης”