«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ημεδαπός που επιχείρησε να ληστέψει ηλικιωμένο χθες το μεσημέρι στη Πάτρα.

Συνελήφθη, χθες (17-12-2011) το μεσημέρι στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 40 ετών, κατηγορούμενος για απόπειρα ληστείας σε βάρος 77χρονου ημεδαπού...


Ειδικότερα χθες (17-12-2011) το μεσημέρι, στη Πάτρα, ο 40χρονος κλωτσώντας και γρονθοκοπώντας τον παθόντα, επιχείρησε να αφαιρέσει από τη τσέπη του παντελονιού του, χρήματα και κινητό του τηλέφωνο, αλλά εγκατέλειψε τη προσπάθεια του καθότι  έγινε αντιληπτός από περιοίκους.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν στη περιοχή μετέβηκαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τον 40χρονο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά και οπλοκατοχή.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 240 γραμμάρια κάνναβης και μια σιδερογροθιά.


Συνελήφθη, χθες (17-12-2011) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 42 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία που αφορούσε τη διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών από τον 42χρονο, ενήργησαν έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μία αυτοσχέδια χάρτινή συσκευασία κάνναβης συνολικού βάρους 3,6 γραμμαρίων και μία μεταλλική σιδερογροθιά.

Έπειτα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 42χρονου το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μία νάιλον σακούλα με κάνναβη, βάρους 230 γραμμάριων και μία χάρτινη συσκευασία κάνναβης συνολικού βάρους 6,9 γραμμαρίων.

Επίσης σε σωματική έρευνα που έγινε στον 42χρονο βρέθηκε και κατασχέθηκε μια χάρτινη συσκευασία κάνναβης, βάρους 3 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ.

Ο δράστης  θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


Συνελήφθη ανήλικος αλλοδαπός, για κλοπές πορτοφολιών στη Πάτρα.

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών.


Συνελήφθη, χθες (17-12-2011) το μεσημέρι στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 12 ετών, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αυτού και δυο ακόμα ανηλίκων οι οποίοι  αναζητούνται, για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα χθες (17-12-2011) το πρωί στη Πάτρα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από 78χρονη ημεδαπή το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Οι Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν στη περιοχή, επιληφθηκαν άμεσα στο περιστατικό με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 12χρονου.

Έπειτα, από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο 12χρονος το πρωί της ίδιας ημέρας (17-12-2011) είχε τελέσει άλλες δυο κλοπές, στη Πάτρα, αφαιρώντας μέσα από τις τσάντες δυο γυναικών, ένα ακόμα πορτοφόλι, το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη κατοχή του 12χρονου οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρέσει το οποίο παρέδωσαν στη παθούσα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται.


Συνελήφθη αλλοδαπός που λήστεψε ηλικιωμένη χθες το πρωί στη Πάτρα.


Συνελήφθη χθες (17-12-2011) το πρωί στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 23 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα χθες το πρωί, έξω από τα ιατρεία του Ι.Κ.Α. Άνω Πόλης στη Πάτρα, ο δράστης κλωτσώντας μια 74χρονη ημεδαπή την έριξε στο έδαφος όπου συνέχισε να την κλωτσά και να την γρονθοκοπεί αφαιρώντας της μια νάιλον τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και διάφορα τρόφιμα.

Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν αναζητήσεις από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό του και τη σύλληψη του.

Από τον έλεγχο που ακλούθησε στα στοιχεία ταυτότητας του συλληφθέντα προέκυψε ότι αυτός είχε εισελθει λαθρα στη χώρα και παρέμενε παράνομα σε αυτή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών.


Σύλληψη ανήλικου αλλοδαπού για κλοπή.


Συνελήφθη χθες (17-12-2011) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας  15 ετών, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή σε βάρος 69χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, χθες (17-12-2011) το μεσημέρι, στην Πάτρα, ο 15χρονος, πλησίασε πεζός τον παθόντα και του αφαίρεσε από την τσέπη το πορτοφόλι του που περιειχε το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 15χρονου.

Στη κατοχή του δράστη οι Αστυνομικοί βρήκαν το πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει πριν λίγο, το οποίο αφού κατέσχεσαν παρέδωσαν στον 69χρονο. 

Ο δράστης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Πατρών.