«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σύλληψη αλλοδαπών για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 2,5 κιλά κάνναβης.

Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να πουλήσουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε Αστυνομικό που προσποιούνταν τον πελάτη.

Συνελήφθησαν, χθες (14-10-2011) το απόγευμα, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 28χρονος Βούλγαρος και ένας 25χρονος Αλβανός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη)...

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι δυο αλλοδαποί κατείχαν και πουλούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, με μεθοδικότητα ήρθαν σε επικοινωνία μαζί τους, όπου συμφωνήθηκε η αγορά τριών κιλών κάνναβης έναντι του χρηματικού ποσού των 7500,00 ευρώ.
Για τη σύλληψη των δραστών, οργανώθηκε χθες (14-10-2011), άρτια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία Αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών προσποιούμενος τον πελάτη συνάντησε τους συλληφθέντες και τους συνέλαβε.
Κατά τη σύλληψη των δυο αλλοδαπών, στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :
•    Τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες νάιλον συσκευασίες οι οποίες περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 2827 γραμμαρίων.
•    Τρία κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα συνεννόησης για την πώληση των ναρκωτικών.
•    Το χρηματικό ποσό των 255 ευρώ.
Επίσης κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία οι δυο αλλοδαποί προσήλθαν στο σημείο συνάντησης καθότι την χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθησαν δυο γυναίκες που διέπρατταν κλοπές στην Αμαλιάδα.

Αναζητείται ένας συνεργός τους.

Συνελήφθησαν χθες (14-12-2011) το μεσημέρι στην Αμαλιάδα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δυο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 20 και 13 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αυτών και ενός συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται, για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες ενεργώντας ως ομάδα η οποία είχε προκαθορισμένους ρόλους, μετέβαιναν σε οικίες ηλικιωμένων ατόμων, όπου οι δυο συλληφθείσες, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, απασχολούσαν τους ιδιοκτήτες στις εισόδους των σπιτιών ενώ ο συνεργός τους χωρίς να γίνει αντιληπτός έμπαινε στο εσωτερικό και αφαιρούσε διάφορα αντικείμενα, ιδίως χρήματα και χρυσαφικά.

Από την αστυνομική έρευνα, που ενήργησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, προέκυψε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας (14-12-2011), οι τρεις δράστες είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο, τρεις περιπτώσεις κλοπών στη περιοχή της Αμαλιάδας, αφαιρώντας κοσμήματα συνολικής αξίας 1300 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ενώ οι έρευνες για συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΩΝ

Σχετικά με πρόσφατες καταγγελίες του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ακράτας που αφορούσαν περιστατικά θανάτωσης και κακομεταχείρισης ζώων (σκύλων) στις περιοχές της Ακράτας και της Αιγείρας, καθώς και για περιστατικό θανάτωσης σκύλου που συνέβη χθες (14-12-2011) στην Αγριλιά Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνεται ότι :

Τόσο το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας, όσο και το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, επιλήφηκαν άμεσα στα συγκεκριμένα περιστατικά διεξάγοντας τις απαραίτητες αστυνομικές ενέργειες και έρευνες.

Επιπλέον αναφέρεται ότι σε δυο από τις τρεις περιπτώσεις έχουν σχηματιστεί από τις προαναφερόμενες αστυνομικές υπηρεσίες, δικογραφίες σε βάρος  συγκεκριμένων ατόμων, οι οποίες θα υποβληθούν άμεσα στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων και Μεσολογγίου.
Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών πληροφορούμε τους πολίτες ότι : 
Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981 όπως ισχύει σήμερα.
Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.