«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνίαση κλοπής που είχε συμβεί στο Νεοχώρι Αιτωλ/νίας

Εξιχνιάστηκε από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού κλοπή αγροτικών προϊόντων που είχε συμβεί πριν μια εβδομάδα περίπου στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο αλλοδαπών (άνδρας - γυναίκα) υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 37 και 30 ετών για κλοπή κατά συναυτουργία....

Ειδικότερα την 24-11-2011 το πρωί στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από αγρόκτημα ενός 61χρονου ημεδαπού μανταρίνια συνολικού βάρους 250 κιλών.

Από την Αστυνομική έρευνα που ενηργησαν οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού προέκυψε ότι δράστες της εν λογω κλοπής ήταν δυο αλλοδαποί οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.


Σύλληψη στο Μεσολόγγι 43χρονου ημεδαπού διακινητή μη νόμιμων μεταναστών.

Συνελήφθη προχθές (28-11-2011) το πρωί στο Μεσολόγγι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 43 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, χθες πολύ νωρίς το πρωί, οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο 43χρονος μετέφερε παράνομους μετανάστες σε ακτή της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου τον εντόπισαν να οδηγεί ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.

Από την αστυνομική έρευνα που ενηργησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι ο 43χρονος πέντε μέρες πριν, είχε προσυμφωνησει με ένα αλλοδαπό υπήκοο Ιράκ, ο οποίος αναζητείται, να τον μεταφέρει από την Αθήνα στον Αστακό Μεσολογγίου, προκειμένου επιβιβαστεί σε πλωτό μέσο με προορισμό την Ιταλία.

Την 27-11-2011 το βράδυ ο 43χρονος πραγματοποιησε τη συγκεκριμενη μεταφορα του αλλοδαπού, ενώ κατά τη διαδρομή παρέλαβε από το Αιτωλικό Μεσολογγίου άλλους έξι μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους μετέφερε όλους στον Αστακό.

Παράλληλα οι λιμενικές αρχές του Μεσολογγίου το ίδιο βράδυ εντόπισαν ένα σκάφος αγκυροβολημένο, στα ανοικτά πλησίον του Αστακου και συνέλαβαν τρεις διακινητές και 88 μη νόμιμους μετανάστες.
  
Ο 43χρονος συνελήφθη και παραδόθηκε στις Λιμενικές αρχές για συσχέτιση των δυο υποθέσεων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλεφωνά καθώς και το  Ι.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε ως μέσα που χρησιμοποιούσε για την διευκόλυνση μεταφοράς των παράνομων μεταναστών.


Σύλληψη αλλοδαπής στην Χαλανδρίτσα για κλοπή.
Συνελήφθη προχθές (28/11/2011) το απόγευμα, στην Χαλανδρίτσα, από Αστυνομικούς του τμήματος Χαλανδρίτσας, μία 23χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, για κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου iphone.

Ειδικότερα την 28/11/2011 το μεσημέρι στην Πάτρα η 23χρονη πλησίασε μία ημεδαπή ηλικίας 20 ετών και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερε να της αποσπάσει ένα κινητό τηλέφωνο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η 23χρονη εντοπίστηκε στην Χαλανδρίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος και βρέθηκε στην κατοχή της το κινητό τηλέφωνο το οποίο και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.