«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζεται στη "Διέξοδο" η έκθεση "το νερό που δεν κοιμάται"

Μέσα στην καταχνιά της εποχής  που ζούμε και στη θολή ατμόσφαιρα που πορεύεται η Ελλάδα, η "Διέξοδος" επιμένει να δημιουργεί και να οργανώνει εκδηλώσεις πολιτισμού προσφέροντας χαμόγελα αισιοδοξίας
Με το δεδομένο αυτό το περασμένο Σάββατο 19 Νοεμβρίου εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφίας & video art του Θοδωρή Τέμπου, με τίτλο "το νερό που δεν κοιμάται" που συνεχίζει την καθημερινή* λειτουργία της μέχρι και την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011.
Η έκθεση αυτή, η οποία παρουσιάζεται στις αίθουσες της Πινακοθήκης της "Διεξόδου", περιλαμβάνει φωτογραφίες και video projection από την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού, εστιάζοντας στη ζωή των ψαράδων της.
 Με την καλλιτεχνική του ματιά, ο Θοδωρής Τέμπος, αναδεικνύει την μοναδική εμπειρία της ζωής πάνω σε αυτά τα φτωχικά «μικρά νησιά», όπως αποκαλεί τις λουρονησίδες των ιχθυοτροφείων, και καταγράφει τις συνεχείς εναλλαγές μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, ζωής και θανάτου, μέσα σε ένα δυναμικό και υπέροχο τοπίο, όπου τα στοιχεία μεταβάλλονται με γοργό ρυθμό και ο χρόνος συστέλλεται και διαστέλλεται συνεχώς από το μηδέν έως το άπειρο...

Γιατί ο κάθε ξένος επισκέπτης του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού γλιστρώντας στα ήσυχα νερά της περικαλλέας λίμνης του Ομήρου, στα γαλήνια νερά της πλατιάς και της ήμερης λιμνοθάλασσας του Παλαμά αυτό ακριβώς εισπράττει. Αυτό που εισάπραξε και ο Θεοδωρής Τέμπος και που τον οδήγησε για πρώτη φορά το 2010 στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στην έκθεση PHOTOBIENALLE και τώρα στην Ιερή Πόλη του  Μεσολογγίου με είκοσι πέντε φωτογραφίες πάνω σε αλλουμίνιο που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη και ένα εικοσάλεπτο VIDEO ART που καθηλώνει τον θεατή του.  
*Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή από 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και Σάββατο - Κυριακή από 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από 6.30 έως 8.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.
Για οργανωμένες ομαδικές επισκέψεις, ιδιαίτερα σχολικών μονάδων, η "Διέξοδος" θα λειτουργεί και εκτός του πιο πάνω ωραρίου μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (26310 51260) 
Χορηγός : ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ