«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δεν πρέπει - δεν μπορεί να περάσει!


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Να μην περάσει το χαράτσι μέσα από τη ΔΕΗ

Σε αντίσταση και αντεπίθεση με άμεσο στόχο να μην περάσει το μέτρο του χαρατσιού μέσα από τη ΔΕΗ, καλεί η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

«Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε - συνταξιούχε. Η καπιταλιστική κρίση στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, βαθαίνει. Ο πόλεμος ανάμεσα στα μονοπώλια καθημερινά γίνεται όλο και πιο σφοδρός. Χρησιμοποιούν και είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο που διαθέτουν για την υπεράσπιση της πολιτικής τους και της οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Η άρχουσα τάξη στη χώρα μας επέβαλε την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., θεωρώντας ότι έτσι μπορεί καλύτερα να ξεζουμίσει τη λαϊκή οικογένεια. Επιδίδεται σ' ένα όργιο τρομοκρατίας και...
παραπληροφόρησης προκειμένου να περάσει τα μέτρα της. Σήμερα είναι η 6η δόση. Αύριο θα είναι η 7η δόση.
Καμία ανοχή - καμία υποταγή στη κυβέρνηση και τους υποστηριχτές της. Το απάνθρωπο χαράτσι που επιβάλλουν σε όλους μας μέσα από τη ΔΕΗ και την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, χτυπάει ιδιαίτερα σφοδρά τους αυτοαπασχολούμενους που έχουμε να αντιμετωπίσουμε πέρα απ' την αναδουλειά και τα λουκέτα, το τέλος επιτηδεύματος, τις αυξημένες εισφορές στον ΟΑΕΕ, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη για το μικρομάγαζο κ.λπ. Το χαράτσι της ΔΕΗ δεν είναι απλά ένα ακόμα μέτρο. Είναι πρόβα, είναι κομβικό σημείο στην επίθεση που έχουν σχεδιάσει για τη λαϊκή οικογένεια. Δεν πρέπει - δεν μπορεί να περάσει. Αν το αποδεχτούμε πολιτικά πρώτα απ' όλα, αύριο θα μας επιβάλουν χαράτσι γιατί αναπνέουμε.
  • Τώρα πρέπει να αντισταθούμε, να οργανώσουμε όχι μόνο την άμυνά μας, αλλά και την επίθεσή μας απέναντι στην αντιλαϊκή μονοπωλιακή πολιτική. Κανείς δεν είναι και δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος. Τα σωματεία μας, οι ομοσπονδίες, οι τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ πρέπει να αναδειχτούν σε οργανωτές και καθοδηγητές αυτής της προσπάθειας.
  • Τώρα πρέπει να μπουν μπροστά. Στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, με πρωτοβουλίες να γυρίσουμε πίσω τα χαράτσια. Δεν έχουμε να πληρώσουμε, δε χρωστάμε, δεν πληρώνουμε.
Να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση. Αντιμετωπίζουμε τον πόλεμο που εξαπέλυσαν απέναντί μας με πόλεμο. Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ, μαζί με τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε πόλη και γειτονιά, αντιπαλεύουμε την πολιτική που μας καταστρέφει, με όρους κινήματος. Δεν επιτρέπουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό, σε κανένα μικρομάγαζο. Το κίνημα μπορεί και πρέπει να αποκαθιστά κάθε παρανομία του αστικού κράτους. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας είναι δύσκολος. Χρειάζονται θυσίες, πολλές προσπάθειες. Ομως, γνωρίζουμε ότι αυτά που κρίνονται σ' αυτόν τον αγώνα είναι τεράστια. Είναι η ίδια μας η ζωή. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».