«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Τέσσερις συλλήψεις για οπλοκατοχή

1. Συνελήφθη χθες (25-11-2011) το μεσημέρι στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 26 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλου, μαχαιριού και πυρομαχικών.

Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στον 26χρονο, βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν ένα περίστροφο replica με πέντε φυσίγγια στο βυκιο του και ένα μαχαίρι συνολικού μήκους δεκαέξι εκατοστών.

Από έλεγχο που έγινε στα στοιχεία ταυτότητας του 26χρονου προέκυψε ότι...
σε βάρος του εκκρεμούσαν και δυο καταδικαστικές αποφάσεις, η μια για τροχαία παράβαση και η άλλη για εξύβριση.

Ο συλληφθεις θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



2.  Συνελήφθη χθες (25-11-2011) το βράδυ στο Ρίο, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 22 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοκατοχή.

Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στον 22χρονο, βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν ένα τόξο εκτόξευσης βελών τύπου βαλλίστρα και ένα αιχμηρό βέλος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 22χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.


3.  Συνελήφθη σήμερα (26-11-2011) πολύ νωρίς το πρωί στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 41 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοκατοχή.

Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στον 26χρονο, βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν ένα πτυσσόμενο μεταλλικό μαχαίρι, τύπου στιλέτο, μήκους εικοσιτεσσάρων εκατοστών.

Ο συλληφθεις θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.



4.  Συνελήφθη σήμερα (26-11-2011) πολύ νωρίς το πρωί στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 23 ετών ο οποίος κατηγορείται για αντίσταση σε βάρος αστυνομικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα οι Αστυνομικοί ακολουθησαν και ακινητοποίησαν όχημα που οδηγούσε ο 23χρονος καθότι είχε παραβιάσει τον ερυθρό  σηματοδότη. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος συνολικού μήκους πενήντα εκατοστών.

Ο 23χρονος κατά τη σύλληψη του προέβαλλε σθεναρή αντίσταση σε βάρος των αστυνομικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.