«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Διαβάστε στη Ναυπακτία press

AKOYEI KANEIΣ;
Το διατηρητέο γεννά και πάλι ζήτημα χρήσης του ΞΕΝΙΑ
Τι κι αν η διαδικασία του διαγωνισμού για το Ξενία είναι σε εξέλιξη, ο κόσμος δείχνει να μην καταθέτει τα “όπλα”. Το ενδεχόμενο να κηρυχθεί το Ξενία διατηρητέο κινητοποίησε αρκετούς πολίτες, που έχουν λόγο και ρόλο στα όσα συμβαίνουν στη Ναύπακτο, και είναι αξιοσημείωτο ότι, μαζί με την υπογραφή τους για το αίτημα, επαναφέρουν εκ νέου το ζήτημα της χρήσης του χώρου. Όλοι τάσσονται ενάντια στην περαιτέρω τσιμεντοποίηση, ζητώντας, όμως, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, να μην προχωρήσει ούτε η ιδέα του ξενοδοχείου, καθώς η πόλη έχει άλλες πολύ σημαντικότερες ελλείψεις. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, για την ώρα, δεν εκφράζεται άποψη γύρω από το αίτημα της Αρχιτεκτονικής Σχολής, αφού τη δεσμεύει ο διαγωνισμός που είναι σε εξέλιξη.

Ποιος να τον γκαντέμιασε;
Η ομίχλη στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης καθήλωσε τον Αντώνη Σαμαρά και έτσι ακυρώθηκε η προγραμματισμένη παρουσία του στη Ναύπακτο. Με τη... χαρά έμειναν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που τον περίμεναν σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Ανακυκλώνουμε σωστά;
Τον όγδοο μήνα του διανύει πλέον το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και σήμερα επιχειρούμε να σκιαγραφήσουμε τα κατορθώματά μας. Μέχρι και τον Σεπτέμβριο ανακυκλώναμε περίπου το 10,5 % των σκουπιδιών, κάνοντας όμως ταυτόχρονα αρκετά λάθη, κυρίως λόγω της ελλειπούς ενημέρωσης.

Στο Κέντρο Υγείας το εμβόλιο
Όπως δήλωσε στη “Ν” η κ. Βασιλική Πόλκα, από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η παραλαβή των εμβολίων, χωρίς όμως ακόμα να έχει διευκρινιστεί η ακριβής ημερομηνία.

Ο Θωμάς Κοτρωνιάς
Στο τιμόνι του Δήμου Αποδοτίας θα βρίσκεται μέχρι την λήξη της παρούσας δημοτικής θητείας ο Θωμάς Κοτρωνιάς, ύστερα από την αποχώρηση του Βασίλη Σούζα.