«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973-2009 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973-2009
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, νέοι και νέες
Τιμάμε και φέτος την ηρωική εξέγερση της νεολαίας και των εργατών το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο . Τιμάμε τους αγωνιστές της εξέγερσης ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών , ενάντια στην Αμερικανοκίνητη δικτατορία . Τιμάμε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους για να ανατρέψουν τους εντολοδόχους των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ , αυτούς που φυλακίστηκαν , εξορίστηκαν και βασανίστηκαν από τα χουντικά ανδρείκελα των ιμπεριαλιστών.
Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας .
Τα συνθήματα ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ- ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α. παραμένουν ζωντανά Κάθε μέρα που περνάει τα συνθήματα του Πολυτεχνείου γίνονται όλο και πιο επίκαιρα.
Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις της Ν. Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δημαγωγώντας πάνω σ’ αυτά τα συνθήματα και αποπροσανατολίζοντας το λαό , έβαλαν την Ελλάδα ακόμα πιο βαθιά στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση με την είσοδο στην Ε.Ο.Κ. – Ε.Ε. , την αναβάθμιση του ΝΑΤΟΪκού της ρόλου στην περιοχή και των βάσεων, την ιδιωτικοποίηση σε μεγάλο βαθμό της παιδείας και την παράδοσή της στα συμφέροντα των καπιταλιστών, με την οικονομική και πολιτική της εξάρτηση από το μεγάλο κεφάλαιο - ντόπιο και ξένο- μεγαλώνοντας τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις απέδειξαν ότι είναι πολύ πιο βολικές στα ιμπεριαλιστικά και μονοπωλιακά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς τους στην ευρύτερη περιοχή ( Βαλκάνια, Μεσόγειος, Κύπρος κ.α.) παίζοντας το ρόλο του νέου χωροφύλακα , διαμεσολαβητή και του μικρού ιμπεριαλιστή. Εφαρμόζουν πλήρως τις εντολές της Ε.Ε. και των Η.Π.Α για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος με τρομονόμους, αυταρχισμό, αστυνομοκρατία, δικαστικές διώξεις και ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας , αξιοποιώντας τις διάφορες προβοκατόρικες ψευτοεπαναστατικές ομάδες και το ρόλο τους.
Συνάδελφοι- σες , νέοι και νέες
Για την ανατροπή και την αλλαγή αυτής της πολιτικής , των εκάστοτε κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. , για να αποκρουστούν τα αντιλαϊκά σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ε.Ε. απαιτείται συσπείρωση και ένταση των ταξικών αγώνων. Απαιτείται πάλη αντιιμπεριαλιστική – αντιμονοπωλιακή σε κοινή δράση όλων όσοι πλήττονται από τα σχέδια και την πολιτική αυτή. Απαιτείται κοινό μέτωπο και αγώνας για να επιβάλλουμε την Εθνική Ανεξαρτησία , την Ελευθέρια και τη Λαϊκή Κυριαρχία σύμφωνα με τους στόχους της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.
Ένα και μοναδικό δρόμο έχουμε , το δρόμο της πάλης και του αγώνα
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ ώρα 7 το βράδυ στο Ε. Κ. Α.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.