«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Δωρεάν ποδήλατα στους κατοίκους της Ναυπάκτου

Γεμίζουν ποδήλατα οι δρόμοι της Ναυπάκτου-Ξεκίνησε το έργο αξιοποίησης των ποδηλατοδρόμων- Δωρεάν ποδήλατα στους κατοίκους της Ναυπάκτου
Με γοργούς ρυθμούς προχώρα ο Δήμος Ναυπάκτου στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του για την δημιουργία μιας ανθρώπινης και οικολογικής πόλης. Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος Ναυπάκτου προχώρησε στην προμήθεια 400 ποδηλάτων που θα παρέχονται δωρεάν στους κατοίκους της Ναυπάκτου για τις μετακινήσεις τους.
«Προχωρούμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που αλλάζει ουσιαστικά την εικόνα της πόλης. Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, ώστε να κάνουμε τη Ναύπακτο μια πόλη που θα τη χαίρονται οι πολίτες και οι χιλιάδες επισκέπτες μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τα ποδήλατα θα παρέχονται με την υπογραφή συμβολαίου μακροχρόνιας μίσθωσης, χωρίς κόστος, με την υποχρέωση όμως να επιστρέφονται στον Δήμο μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στις υποχρεώσεις των πολιτών θα συμπεριλαμβάνεται η ορθή χρήση και η συντήρηση των ποδηλάτων. Η διανομή ποδηλάτων θα ξεκινήσει με το νέο έτος.

Με την χρήση των ποδηλάτων μειώνονται οι ρύποι, το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα στάθμευσης ενώ παράλληλα οι πολίτες χρησιμοποιούν ένα οικονομικό και οικολογικό μέσο που βελτιώνει την υγεία τους.
Για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, ο Δήμος σχεδιάζει την λειτουργία ενός διαδικτυακού τόπου γύρω από το ποδήλατο στις αρχές του Δεκεμβρίου. Ο δικτυακός κόμβος
Ο Δήμαρχος Ναυπάκτου στην πρώτη
δοκιμαστική χρήση των νέων ποδηλάτων.
θα παρέχει πληροφόρηση για τις διαδικασίες μίσθωσης, για τους ποδηλατοδρόμους και άλλες ποδηλατικές διαδρομές, για την συντήρηση των ποδηλάτων καθώς και γενικότερες ειδήσεις γύρω από την ποδηλασία.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου `«Ένα σπουδαίο έργο για την πόλη μας γίνεται πράξη. Με την προμήθεια των 400 ποδηλάτων ουσιαστικά ξεκινά η χρήση ενός σημαντικού έργου για τη Ναύπακτο. Ο ποδηλατόδρομος που περιλαμβάνει το παραλιακό μέτωπο της πόλης, το ιστορικό κέντρο και τα σημαντικότερα σημεία της Ναυπάκτου σε συνδυασμό με τα έργα ανάπτυξης δημιουργούν ένα σύγχρονο δίκτυο υποδομών έτοιμο να παραδοθεί στους κατοίκους της Ναυπάκτου και τους επισκέπτες της πόλης μας. Η Ναύπακτος αλλάζει. Η πόλη μας γίνεται φιλική και ανθρώπινη για όλους».
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει η Ναύπακτος μια από τις πιο φιλικές πόλεις για χρήση ποδηλάτου στην Ελλάδα αλλά και να γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση των κατοίκων στην χρήση των ποδηλάτων ώστε να ξεκινήσει στο μέλλον η υλοποίηση ενός μοντέρνου συστήματος αυτοματοποιημένης μίσθωσης ποδηλάτων 3ης γενιάς, τόνισε ο Δήμαρχος.
Στα σχέδια του Δήμου περιλαμβάνεται και η λειτουργία ενός πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων για πολίτες και επισκέπτες.