«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Θέσεις των κομμάτων για την οικονομία και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2010

Δήλωση του Εκπρόσωπου της Ν.Δ., Ευρωβουλευτή, κ. Γ. Κουμουτσάκου για την Οικονομία

Οι επαναλαμβανόμενες παλινωδίες της κυβέρνησης στο ζωτικό τομέα της Οικονομίας επιβεβαιώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ, ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Σήμερα όλοι βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ανέτοιμο να κυβερνήσει.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το νέο σχέδιο προϋπολογισμού και για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Με το νέο σχέδιο προϋπολογισμού η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση σε σχέση με το προσχέδιο. Παρά και ενάντια σε όσα ισχυρίζεται τα μόνα που αυξάνει είναι οι φοροαπαλλαγές και οι χρηματοδοτήσεις που έδινε η κυβέρνηση της ΝΔ στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυξάνει περισσότερο τα φορολογικά βάρη για το λαό, συνεχίζει τη μείωση των πραγματικών μισθών και συντάξεων, ψαλιδίζει πιο πολύ τις εναπομείνασες δαπάνες για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, μεταφέρει νέα ασφαλιστικά βάρη στους εργαζόμενους. Η υλοποίηση του προϋπολογισμού θα είναι ακόμα πιο επώδυνη για τα λαϊκά στρώματα.
Τη νέα σφοδρή επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα επιχειρεί να τη συγκαλύψει με διάφορα πολυχρησιμοποιημένα επικοινωνιακά τεχνάσματα για δήθεν φοροκυνηγητό σε μεγαλογιατρούς και άλλους φοροφυγάδες, την ώρα που κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αφήνει στο απυρόβλητο την υψηλή κερδοφορία και τα προνόμια των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Υγεία και σε όλους τους τομείς, επικεντρώνοντας στους αυτοαπασχολούμενους και σε όλους τους εργαζόμενους.
Να μην πιστέψει ο λαός τίποτα από όσα είπε ο πρωθυπουργός. Ο Γ. Παπανδρέου είπε πάλι παχιά λόγια, ότι για όλα φταίνε η έλλειψη διαφάνειας και η διαφθορά, προκειμένου να καλύψει ότι υπερασπίζεται τα καπιταλιστικά κέρδη. Ονόμασε και πάλι αξιόπιστους εταίρους τους βιομήχανους και τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που υποστηρίζουν το κεφάλαιο.
Στην πρόκληση να δώσει ο λαός άμεση απάντηση.

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές προθέσεις, όπως αυτές
αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό του 2010

ο Εκπρόσωπος του
ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης ανέφερε:
«Κυνηγώντας το έλλειμμα είναι προφανές ότι θα οδηγήσουμε σε έλλειμμα την αγορά. Το δίλλημα της κυβέρνησης είναι από ποιο δρόμο θα οδηγηθεί στην πτώχευση».


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την διαφθορά

Η διαφθορά είναι γέννημα θρέμμα του κομματικού κράτους το οποίο γιγάντωσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Υποθέσεις όπως αυτές των δομημένων ομολόγων, της SIEMENS, του Βατοπεδίου και του Χρηματιστηρίου δεν φύτρωσαν από το πουθενά. Αποτελούν έκφραση της παθογένειας του πολιτικού συστήματος που εγκαθίδρυσε ο δικομματισμός.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από καιρό διατυπώσει δημοσίως τις θέσεις του για αυτά τα ζητήματα, οι οποίες βρίσκονται στον αντίποδα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και επιλογών όπως η απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα σε ένα χρόνο.
Εξυπακούεται ότι θα τις επαναδιατυπώσει οπουδήποτε χρειαστεί, δίνοντας τη μάχη ενάντια στη διάλυση και την απαξίωση των κοινωνικών υπηρεσιών και του δημόσιου τομέα. Ενάντια στις επιλογές που δημιουργούν το έδαφος για την ανάπτυξη των φαινομένων διαφθοράς.
Σημειώνουμε ότι η κοινωνία δεν αναμένει άλλες κινήσεις εντυπωσιασμού. Αναμένει συγκεκριμένες απαντήσεις.