«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Αιτωλ/νίας

Συνεργασία και επαγρύπνηση, τόσο για την λήψη προληπτικών μέτρων όσο και για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων η κινδύνων από τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα, ζήτησε από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος κατά την σημερινή (Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009) συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου.
Στην ομιλία του προς τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου, ο κ. Σώκος αναφέρθηκε στις εκτεταμένες παρεμβάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε όλο το μήκος και πλάτος του νομού που στόχο έχει την εξυγίανση, τον καθαρισμό των ρεμάτων και των χειμάρρων του νομού (μήκους 1.600 χιλιομέτρων), ιδιαίτερα σε περιοχές που θεωρούνται κατά προτεραιότητα επικίνδυνες, για την πρόκληση ζημιών από πλημμύρες.
Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Σώκος έδωσε στην ανάγκη μεταφοράς θεσμοθετημένων πόρων στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για έργα Πολιτικής Προστασίας.
«Χρειαζόμαστε πόρους ώστε να εφαρμόσουμε συγκεκριμένα προγράμματα για την πρόληψη των πυρκαγιών, των πλημμυρών και άλλων φυσικών φαινομένων που σχετίζονται άμεσα με την προστασία του πολίτη.
Προγράμματα και πολιτικές πρόληψης με λίγα χρήματα και όχι καταστολή με άπειρα χρήματα.
Μετά την αναδιάρθρωση των υπουργείων, στην οποία προχώρησε η σημερινή κυβέρνηση, πιστεύω ότι η πολιτική προστασία θα αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο αφού παύει, πλέον, να αποτελεί μια απλή γενική γραμματεία», επεσήμανε ο κ. Σώκος.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Σ.Ν.Ο πήραν μέρος Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι δήμων του νομού, εκπρόσωποι των Αστυνομικών Διευθύνσεων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού, του Στρατού, εθελοντικών οργανώσεων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας.