«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
«ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΣΤΙΣ 9-11-2009»

Στις 9-11-2009 στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ, συζητήθηκε το θέμα της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ όλων των άλλων των συνδυασμών που μετέχουν στο Δ.Σ. και διεκδικούν την επανεκλογή τους στις 29/11/2009 με επικεφαλής τους: (ΚΟΡΚΙΔΗ – ΤΖΙΚΑ – ΡΩΡΟ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ) δεν δέχτηκαν και καταψήφισαν την πρόταση που κατέθεσε η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ.
Συγκεκριμένα αρνήθηκαν:
Α) Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να σεβαστεί τις εξαγγελίες της σχετικά με την επαίσχυντη και ζημιογόνο για το εθνικό συμφέρον συμφωνία εκχώρησης του λιμανιού στη Κινέζικη πολυεθνική COSCO.
Β) Να δηλώσουν ότι όλα τα ελληνικά κερδοφόρα λιμάνια δεν πρέπει να εκποιούνται στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.
Η κοντόφθαλμη οπτική τους περιορίζεται στο θέμα της άμεσης διοχέτευσης των εμπορευματοκιβωτίων, διαχωρίζοντας τη θέση τους από την κοινωνία, αν και μέχρι σήμερα, δεν ήταν αυτός ο λόγος της πτώσης του τζίρου των μικρών επιχειρήσεων.
Είναι σαφές ότι όλοι αυτοί οι συνδυασμοί και τα στελέχη τους που άλλωστε συνεργάστηκαν και στα Προεδρεία της ΕΣΕΕ ή ενεπλάκησαν στις μεθοδεύσεις συγκρότησής τους, όπως σε όλη τη θητεία τους μέχρι σήμερα έτσι και στις 9-11-2009, πάνω από το συμφέρον της Εθνικής οικονομίας και του Ελληνικού λαού έθεσαν τη διαχρονική τους υποταγή στις κομματικές τους εξαρτήσεις και την εφαρμοζόμενη κάθε φορά κυβερνητική πολιτική.

10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ