«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Είναι αθλητικοί χώροι αυτοί… που τους βλέπεις και ματώνεις!!!

Τα δύο γυμναστήρια του δήμου Θεστιέων Αιτωλ/νίας (Καινούργιου και Παναιτώλιου), σήμερα είναι σ’ αυτήν την κατάσταση που βλέπουμε στις φωτογραφίες.
Είναι αθλητικοί αγωνιστικοί χώροι αυτοί του 21ου αιώνα;
Πληρούν τις προϋποθέσεις για την ασφαλή άθληση;
Τα γυμναστήρια επιβάλλεται να πληρούν τους όρους ασφαλείας. Δεν επιτρέπεται κάγκελα να βρίσκονται, ούτε ένα μέτρο, κοντά στις γραμμές του αγωνιστικού χώρου! Είναι εγκληματική αμέλεια!
Αν κάποιος αθλητής, λόγω της υπερέντασης του αγώνα, η όποιας άλλης ατυχίας, βρεθεί με ταχύτητα πάνω στα κάγκελα τι θα γίνει;
Τότε θα τρέχουν όλοι να αποποιηθούν τις ευθύνες τους!
Ελπίζουμε να μην γίνει ο λόγος μας ...μοίρα!
Είναι αδιανόητο, ούτε ένα βήμα απ’ τον αγωνιστικό χώρο, να υπάρχει άσφαλτος!
Ο ξερός αγωνιστικός χώρος. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να κατασκευαστεί φυσικός χλοοτάπητας. Πρώτα – πρώτα είναι θέμα ασφάλειας των αθλητών, καλύτερης απόδοσης αυτών και συγχρόνως εντυπωσιακότερο θέαμα στους αγώνες. Εξ’ άλλου υπάρχει σκέψη, απ’ την επόμενη αγωνιστική περίοδο, οι ερασιτεχνικές ομάδες να αγωνίζονται υποχρεωτικά σε γήπεδα με χόρτο.
Οι βοηθητικοί χώροι (γραφεία, αποδυτήρια, τουαλέτες…) ας τύχουν μεγαλύτερης προσοχής.
Είναι κατά κύριο λόγο θέμα υγιεινής.
Αλλά και από εδώ διακρίνεται το επίπεδο του πολιτισμού μας.
Τόσο δύσκολο είναι να βρεθούν τα κονδύλια για την ανακατασκευή των γηπέδων. Που να βρεθούν; Εκεί που βρέθηκαν για την κατασκευή των τριών γηπέδων 5X5! Εκεί που βρέθηκαν 345.000 ευρώ!! Η από οπουδήποτε αλλού!!!
Που ακόμα δεν κατασκευάστηκαν, κοιτάξτε σε ποια κατάσταση βρίσκονται!
Σχετικά με το γήπεδο… του δημοτικού διαμερίσματος της Ν. Αβώρανης! Αφήστε το, αυτό το πήρε η Ερμίτσα!!!
Φαίνεται πως η τοπική νεολαία δεν έχει ανάγκη άθλησης!
Απαίτηση των δημοτών είναι άμεσα να φροντίσει η δημοτική αρχή, τα «γήπεδα» αυτά να γίνουν πραγματικά γήπεδα!

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από παλιότερο δημοσίευμά μας με τίτλο:
Κυριακή, 03 Μαΐου 2009

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ… ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ!!!

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ….Ποιόν ερασιτεχνικό αθλητισμό; γι’ αυτόν που η πολιτεία αδιαφορεί! αυτόν που αντί να ενισχύσει τιμωρεί; (πρόστιμα σε ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες κ.α. γιατί η πολιτεία αφήνει να γίνεται αυτό απ’ τις Τοπικές Ενώσεις); Όταν δε διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια, για το έμψυχο υλικό (που είναι οι προπονητές, οι αθλίατροι κ.α.);
Για τις τεχνικές υποδομές (είναι αθλητικοί χώροι αυτοί που υπάρχουν που τους βλέπεις και ματώνεις!!! πόσο μάλλον να αθλείσαι); Είναι ανεπαρκή τα κονδύλια, για την εύρυθμη λειτουργία των σωματείων. Όταν μεθοδευμένα δεν προβάλει την Ερασιτεχνική Άθληση …Μήπως λέω…μήπως; Εκτός των άλλων για να ενισχυθούν τα ιδιωτικά γυμναστήρια που φυτρώνουν σαν μανιτάρια στην επικράτεια; (Χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν είναι χρήσιμα, προσφέρουν πάρα πολλά, αλλά η δράση τους πρέπει να είναι επικουρική της Δημόσιας, Αθλητικής Πολιτικής).

Δημήτρης Ντόκας