«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

«Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» - Εκδήλωση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Εκδήλωση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση διοργανώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας που έρχεται προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

Θα γίνει την Τρίτη 16 Γενάρη μέσω:

Zoom: https://us06web.zoom.us/j/83024846346

YouTube: https://bit.ly/32B8u7X

 
Επικοινωνία με την ΑΣΕ: https://linktr.ee/edupame

 

***

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕΠΕ - ΕΛΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ: Οργανωμένη απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης σε δικαιώματα και Παιδεία

Με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή εκλεγμένων συνδικαλιστών και μελών των σωματείων πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των ΣΕΠΕ και των ΕΛΜΕ της Αττικής στο αμφιθέατρο του Μαράσλειου Διδασκαλείου για να συζητηθεί η οργανωμένη απάντηση των εκπαιδευτικών απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, την αντιεκπαιδευτική πολιτική, το νομοσχέδιο για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία δήλωσαν την ξεκάθαρη ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο με την κινητοποίηση στις 18/1 στα Προπύλαια στις 12:00, αλλά και με την ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των συλλόγων Γονέων, των μαθητών με εκδηλώσεις, συσκέψεις και δράσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα δράσης που προτάθηκε:

1. Συμπόρευση και συντονισμός με τον αγώνα φοιτητών-μαθητών-πανεπιστημιακών-εργατικών σωματείων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Πρώτος σταθμός 18/1

2. Γενικές συνελεύσεις ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ το επόμενο 15/θημερο

3. Προετοιμασία πανεκπαιδευτικής απεργία μέσα στο Γενάρη για ιδιωτικά ΑΕΙ και ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών μαζί με εργαζόμενους σε ΑΕΙ

4. Πανεργατική απεργία 28 Φλεβάρη - 1 χρόνος από Τέμπη 

5. Παίρνουμε πρωτοβουλίες με εκδηλώσεις για την ανάδειξη των επιδιώξεων του ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από κοινού με ΦΣ, Πανεπιστημιακούς, Ενώσεις Γονέων

6. Διεκδικούμε από τις δημοτικές αρχές και την κυβέρνηση αύξηση της χρηματοδότησης για τα κτίρια, τη θέρμανση κλπ

7. Προχωράμε σε πανελλαδική σύσκεψη ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ το ερχόμενο Σάββατο 20/1

8. Την ημέρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή των νηπιαγωγών στο ΣΤΕ για το ζήτημα του ωραρίου να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση

9. Συλλαλητήριο Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης στις 27/1

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι ΣΕΠΕ: Σωκράτης, Ρ. Ιμβριώτη, Ν. Πλουμπίδης, Χαϊδαρίου, Μ. Παπαμαύρος, Σεφέρης, Θουκυδίδης, Αγίων Αναργύρων, Σαλαμίνας, Αριστετέλης, Περικλής, Πρόοδος, Γληνός, Αργοσαρωνικός, Αθηνά, Π. Φαλήρου, Μακρυγιάννης, Αγίας Βαρβάρας- Κορυδαλλού, Α΄Αθηνών, Παρθενώνας, Γλυφάδας, Κ. Βάρναλης, Κ. Σωτηρίου, Η. Κωσταντοπούλου, Καλλιθέας-Μοσχάτου, Αιγάλεω και οι ΕΛΜΕ: Πειραιά, Γ΄Αθήνας, Νότιας Αθήνας, ενώ ως παρατηρητές συμμετείχε ο ΣΕΠΕ Α΄Πειραιά και η Γ΄ΕΛΜΕ δυτικής Αθήνας.

Από την εισήγηση που έγινε από τον Αποστό Παπαγιαννόπουλο πρόεδρο του Συλλόγου εκπαιδευτικών «ο Σωκράτης» που συγκάλεσε τη σύσκεψη, και τις ομιλίες των συνδικαλιστών δόθηκε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι τα σωματεία θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μπουν στη μάχη όλοι οι εκπαιδευτικοί και να διεκδικήσουν όλα όσα έχουν ανάγκη. Ότι δεν θα επιτρέψουν να μπαίνει στο ζύγι η ζωή, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα στην ολόπλευρη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την εισήγηση)

Παρέμβαση έγινε και από εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, αλλά και τον πρόεδρο του ΦΣ του Μαθηματικού τμήματος του ΕΚΠΑ που μετέφεραν με ενθουσιασμό το δυναμικό κλίμα που υπάρχει στη νεολαία και τη δέσμευση ότι αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι τέλους. Ότι δεν θα κατατεθεί το άδικο νομοσχέδιο που θάβει το δικαίωμά τους στις δωρεάν σπουδές, κατακρεουργεί τα επαγγελματικά τους δικαιώματα για να μεγαλώσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών που περιμένουν πώς και πώς να επενδύσουν στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Οι ομιλίες έδωσαν ξεκάθαρα το στίγμα για την ανάγκη οργάνωσης κλαδικής στα τέλη του Γενάρη αλλά και πανεργατικής απεργίας μέσα στο Φλεβάρη σε συντονισμό και κοινή δράση με τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μέσα από την ενότητα των σωματείων και την κοινή δράση τους να διεκδικηθούν οι ανάγκες εκπαιδευτικών, μαθητών χωρίς εκπτώσεις. Γιατί μπορεί η κυβέρνηση, η ΕΕ, όσοι τους στηρίζουν να βλέπουν τις ζωές και τα δικαιώματα κόστος, αλλά για τους ανθρώπους του λαού είναι ακριβά. Γιατί η ανάγκη για αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, για μαζικούς διορισμούς τώρα πρέπει να διεκδικηθούν, τώρα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων.