«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Μεσολογγίτικο Καρναβάλι… ξανά!

 Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, θέλοντας να αναβιώσει το Μεσολογγίτικο Καρναβάλι και να του προσδώσει ξανά την παλιά του αίγλη, ζητά τη συμμετοχή και συμβολή όλων των συμπολιτών μας στην πλήρη επαναφορά αυτού του ξεχωριστού θεσμού!

 Ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’80, το Καρναβάλι του Μεσολογγίου πλημμύριζε τη ζωή μας με χρώματα, ρυθμό, μουσικές, σάτιρα, χορούς, παιγνίδια, γέλια και τραγούδια των πολυάριθμων μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών που γέμιζαν τους δρόμους και τα μαγαζιά της πόλης μας, αποτελώντας ταυτόχρονα πόλη έλξης επισκεπτών από γειτονικές περιοχές.

 Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το Καρναβάλι απώλεσε την ξεχωριστή αισθητική και χαρακτήρα του, ξεθωριάζοντας σταδιακά και παύοντας να αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία...

Στην προσπάθεια αυτή, είναι αναγκαία η συμμετοχή και οι ιδέες όλων μας! Σας προσκαλούμε λοιπόν να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στη Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλιστών και να μας καταθέσετε τις δικές σας προτάσεις για το πώς θα κάνουμε και πάλι πραγματικότητα αυτόν τον μοναδικό θεσμό χαράς και διασκέδασης!

 Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6936788610 ή στο emailefrosynidiam@gmail.com(Έφη Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Ι.Π. Μεσολογγίου).

 

***

Θεσμική συνάντηση δημάρχων όμορων δήμων με πρωτοβουλία

Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Σπύρου Διαμαντόπουλου για τον νέο Δικαστικό Χάρτη

 

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρου Διαμαντόπουλου, θα πραγματοποιηθεί θεσμική συνάντηση με τους Δημάρχους των όμορων Δήμων Ναυπάκτουκ. Βασίλη Γκίζα και Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία, την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11:00 στο γραφείο δημάρχου. Στη συνάντηση θα παρίσταται επίσης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστος Παΐσιος.

 

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, οι συμμετέχοντες θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία και προσκαλούνται στη συνάντηση αυτή.

 

***

Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου

 

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔημοτικούΣυμβουλίου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, την 21η Ιανουαρίου 2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00μ.μπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔημοτικούΣυμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα, Σταυροπούλου 31, 2ος όροφος, Μεσολόγγι30200), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με το άρθρο67 του Ν.3852/2010, για συζήτηση στο παρακάτω θέμα:

 

Συζήτηση – ενημέρωση – ενέργειες σχετικά με την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη που αφορά το Δήμο μας

 

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω χρονικών περιθωρίων.

 

Η Πρόεδρος

 

Γεωργία Φούντα

 

***

Πρωτοδικείο: Το Μεσολόγγι απαιτεί, δεν επαιτεί

 

 

Η διαφαινόμενη υποβάθμιση του ιστορικού Πρωτοδικείου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου συνιστά ακόμη ένα ανοσιούργημα της Πολιτείας σε βάρος του τόπου μας.

 

Ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να πράξουμε τα αυτονόητα. Όλα όσα μας επιτάσσει το δίκαιο του αιτήματός μας αλλά και όσα εκπορεύονται από την ανυπέρβλητη ιστορική μας παρακαταθήκη.

 

Καλώ όλους τους φορείς και τους δημότες σε μαζική αντίδραση. Άμεσα οφείλουμε να προβούμε σε όλες τις ενδεδειγμένες κινητοποιήσεις, ώστε όλοι εκείνοι που τυγχάνουν επιλήσμονες και ανιστόρητοι να συνειδητοποιήσουν την κατάφωρη αδικία σε βάρος μας και να μην τύχει υλοποίησης το προτεινόμενο σχέδιο.

 

Το Μεσολόγγι δεν είναι επαίτης. Απαιτεί όμως τον δικαιολογημένο σεβασμό, ως ελάχιστη ανταπόδοση της καθοριστικής συμβολής του στην εθνική παλιγγενεσία.

 

Σε αυτό το μονοπάτι είμαστε αποφασισμένοι να βαδίσουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση έχοντας ως συνοδοιπόρους μας την αδούλωτη αντίσταση μας και την ακατάβλητη πίστη μας για την ευόδωση του αγώνα μας.