«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου Για το νέο δικαστικό χάρτη

Για το νέο δικαστικό χάρτη

Δίκαιες φωνές διαμαρτυρίας ακούγονται, κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις, πραγματοποιούνται, προγραμματίζονται και οργανώνονται στο Αγρίνιο για το σοβαρό ενδεχόμενο υποβάθμισης του Πρωτοδικείου της πόλης μας στα πλαίσια των αλλαγών που θα επιφέρει ο νέος δικαστικός χάρτης...

Ένας δικαστικός χάρτης που στοχευμένα και επιτυχώς, εκ νέου ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, με δικηγόρους, εργαζόμενους, φορείς, πολίτες ενός Δήμου να συγκρούονται και να αλληλοσπαράζονται  με τους αντίστοιχους ενός γειτονικού Δήμου. (βλέπε Αγρίνιο- Μεσολόγγι). Συζητήσεις επί συζητήσεων, αντιπαραθέσεις και επιχειρηματολογία στη βάση ποιος Δήμος είναι μεγαλύτερος, ποιος είναι πιο ιστορικός, ποιος αξίζει να έχει τι, κλπ., αφήνει το δρόμο ορθάνοιχτο για να επιτευχθεί ο κρατικός σχεδιασμός.

Ένας νέος δικαστικός χάρτης με λιγότερα Πρωτοδικεία, που πολύ εύκολα μπορεί να τον ακολουθήσει ένας νέος υγειονομικός χάρτης με λιγότερα Νοσοκομεία, που πολύ εύκολα μπορεί να τον ακολουθήσει ένας νέος εκπαιδευτικός χάρτης με λιγότερα Δημόσια Σχολεία και Πανεπιστήμια κ.λπ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε καθόλου μακριά από το να συμβούν όλα τα παραπάνω μαζί.

Όσο αρνούμαστε να δούμε το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουμε μεθοδικά, μαζικά και συντεταγμένα στη βάση του.

Και το πρόβλημα δεν είναι στην χαρτογράφηση, αλλά στην πυξίδα προσανατολισμού της εφαρμοζόμενης πολιτικής που οδηγεί στη συνεχόμενη περικοπή των παροχών προς τους πολίτες, στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, στη μέγιστη συγκέντρωση εξουσίας και πλούτου σε λιγοστά χέρια, στην κατάτμηση των κοινωνιών, τον κοινωνικό αυτοματισμό και την αδυναμία αντίδρασης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου δηλώνει την αντίθεσή του:

Σε οποιαδήποτε υποβάθμιση και περικοπή παροχών προς τους Αιτωλοακαρνάνες πολίτες.

Και τη στήριξή του στις δίκαιες φωνές που λένε:

Καμία υποβάθμιση και καμία κατάργηση των Πρωτοδικείων του Νομού μας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Καλούμε όλες τις συναδέλφους και όλους τους συναδέλφους εμπόρους να παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Δήμος Αγρινίου με παρουσία φορέων και συλλόγων, για την επιχειρούμενη υποβάθμιση και σταδιακή κατάργηση του Πρωτοδικείου Αγρινίου, αύριο Τρίτη 30-1-2024 και ώρα 10:00 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου.    

                                                                                  ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ