«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Ι.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - «ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟ 1ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ»

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19-20 Ιανουαρίου 2024 το 1ο Περιφερειακό Ογκολογικό Συνέδριο «UpToDate - Ογκολογία στην Περιφέρεια, η Σύγχρονη Αντιμετώπιση των Ογκολογικών Ασθενών στην Αιτωλοακαρνανία» στο ξενοδοχείο Corali, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν πλήθος συναδέλφων μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου καθώς και όμορων συλλόγων. Επίσης μεγάλη ήταν η συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων...

καθηγητών ογκολογίας από διάφορες περιοχές της χώρας(Πάτρα, Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα).

Στο συνέδριο υπήρξαν 321 εγγραφές και συμμετείχαν 91 άτομα με φυσική παρουσία ενώ 173 άτομα συμμετείχαν με διαδικτυακή παρουσία στις 19 Ιανουαρίου και 197 άτομα στις 20 Ιανουαρίου.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθη ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης Νεκτάριος και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Παπαθανάσης Αθανάσιος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Αγραφιώτης Γεώργιος καθώς και ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Ρώσσας Χαράλαμπος.





Ο Πρόεδρος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: « Αγαπητοί συνάδελφοι, με χαρά σας καλωσορίζουμε στο 1ο Περιφερειακό Ογκολογικό Συνέδριο στο Αγρίνιο. Τα τελευταία χρόνια, οι εξελίξεις στην έρευνα όσον αφορά τη θεραπεία του καρκίνου με την εμφάνιση νέων θεραπευτικών επιλογών, όπως η ανοσοθεραπεία, οι στοχευμένες θεραπείες αλλά και οι νεότερες χειρουργικές τεχνικές, έχει οδηγήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και σε παράταση της επιβίωσης των ογκολογικών ασθενών. Εξελίξεις στον τομέα της μοριακής βιολογίας και γενετικής, έχουν ανοίξει νέους θεραπευτικούς δρόμους. Έτσι λοιπόν, ο ογκολογικός ασθενής σε μια εποχή που η ογκολογία αλλάζει με αλματώδης ρυθμούς, βρίσκεται στο επίκεντρο όχι μόνο για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση αλλά και για τη δυνατότητα πρόσβασης σε νέα καινοτόμα φάρμακα. Ένα διήμερο που μέσα από την συμμετοχή αξιόλογων επιστημόνων, θα προσπαθήσει να καλύψει όσο το δυνατόν επαρκέστερα τις νεότερες εξελίξεις στο ευρύ φάσμα της ογκολογίας.  Αναδεικνύοντας επίσης ότι πάρα πολλές θεραπείες μπορούν να γίνουν και εκτός των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς της ευρύτερης περιοχής να μην ταλαιπωρούνται. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ομιλητές καθώς και τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κ. Φλώρο Θεοφάνη που οργάνωσε αυτό το συνέδριο. Ως Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου είμαστε δίπλα σας σε όλη αυτή την προσπάθεια και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνέδριου».





 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ                                ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΩΣΣΑΣ