«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

O Δήμαρχος Αγρινίου στην εκδήλωση του «Συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών» στην Αθήνα

Παρουσία πλήθους Αγρινιωτών πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση του «Συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών» στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών στην Αθήνα.
Η πρόεδρος κ. Μόλλη Βότση- Αναστασοπούλου ευχήθηκε Καλή Χρονιά σε όλα τα μέλη και τους παρευρισκόμενους...

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον ιερέα Σπυρίδωνα Παπαποστόλου που έχασε την ζωή του στη φονική φωτιά στο Μάτι.

Ευχές στους διοργανωτές και συγχαρητήρια στην  πρόεδρο κ. Μόλλη Βότση- Αναστασοπούλου και τα μέλη του Συλλόγου έδωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: «Εύχομαι μια χρονιά δημιουργίας στα δραστήρια μέλη σας. Όλα αυτά τα χρόνια  έχετε έμπρακτα εκδηλώσει την αγάπη και την συμπαράσταση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας. Διαχρονική φιλοδοξία μου είναι να μετατρέψω τη δύναμη που  μας δίνετε  σε ουσιαστική προσφορά για την πόλη και τους πολίτες. Εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία, πίστη και ελπίδα ».

Το ψυχαγωγικό κομμάτι της εκδήλωσης ανέλαβε ο μουσικός Γιάννης Καραμάνος. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Τιμητικό βραβείο για το έργο και την κοινωνική προσφορά του Ξενώνα Φιλοξενίας Δήμου Αγρινίου

Τιμητικό βραβείο για το έργο και την κοινωνική προσφορά  του  Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών  παρέλαβαν ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής.
Στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) τιμήθηκε  ο Δήμος Αγρινίου για την προσπάθεια στήριξης στους ευάλωτους πολίτες. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ Παναγιώτη Χολή και τα μέλη για την βράβευση: “ Με μια σειρά παρεμβάσεων  επιβεβαιώνουμε την στήριξη μας στις προνοϊακές δομές. Καθημερινά αγωνιζόμαστε για  την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Απλώνουμε χέρι βοηθείας σε όσους χρειάζονται την υποστήριξή μας. Μακάρι να μην υπήρχε η ανάγκη. Η δική μας αποστολή μας όμως είναι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια προκειμένου να  καλύψουμε τα κενά. Ο κ. Καλαντζής κι εγώ σας ευχαριστούμε για την τιμητική αναγνώριση και θέλουμε να σας συγχαρούμε για το σημαντικό έργο που επιτελείτε”.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***Ενημερώνουμε τους δημότεςΑγρινίου ότι,  σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τεύχος Α’),  δίνεται η δυνατότητα, σε κάθε ιδιοκτήτη κτίσματος ή οικοπέδου που δεν το έχει δηλωμένο στον Δήμο, καθώς και κάθε ιδιοκτήτης  που το έχει δηλώσει με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς χώρους κτιρίων και πολυκατοικιών, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς και ακάλυπτους χώρους, νόμιμα ή τακτοποιημένα αυθαίρετα, να υποβάλουν δήλωση µε τα ορθά στοιχεία, χωρίς την επιβολή προστίμων (για τη µη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης) έως 31/03/2020.
Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων, θα υπολογίζονται και θα οφείλονται µόνο από την 01/01/2020.
Μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας (31-3-2020) θα ισχύσουν ξανά οι προηγούμενες διατάξεις που προέβλεπαν αναδρομικές οφειλές με πρόστιμα, τα οποία θα προκύψουν από τις διασταυρώσεις των στοιχείων του ΔΕΔΔΗΕ με τα στοιχεία του Ε9, όπου θα έχουμε πρόσβαση, ή όταν ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ή οι κληρονόμοι του ζητήσουν βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ για μεταβίβαση, γονική παροχή ή αποδοχή κληρονομιάς του ακινήτου.
Για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων σας απαιτείται αίτηση με τα κάτωθι δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζονται σε φωτοαντίγραφα:
-Λογαριασμός ΔΕΗ ή Εναλλακτικού παρόχου (πιο πρόσφατος).
-Τίτλος ιδιοκτησίας (συμβόλαιο, άδεια οικοδομής, κ.λπ.) και τίτλος τακτοποίησης (αν υπάρχει).
-Δήλωση στοιχείων ακινήτου (Ε9).
-ΑΦΜ, Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (περίπτωση αλλοδαπών).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για περισσότερες πληροφορίες στη Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών στο τμήμα Εσόδων του Δήμου,Παλαμά &Μαβίλη 6 2ος όροφος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ