«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ




Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ. 26410-22325  Email somidip-enosi@hotmail.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            «…Το ζήτημα των Κυριακών το έχει ρυθμίσει επαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ...»
Αυτή ήταν η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη τον περασμένο Αύγουστο όταν ερωτήθηκε αν η κυβέρνηση πρόκειται να περάσει το άνοιγμα των καταστημάτων όλες  τις Κυριακές. Από τότε μέχρι σήμερα μέσα από το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων η ΝΔ εξαίρεσε τα κέντρα διανομής εμπορευμάτων προς καταστήματα λιανικής πώλησης, δηλαδή τους εργαζόμενους σε αποθήκες super market και logistics, από την Κυριακάτικη Αργία  και με υπουργική απόφαση τον Δεκέμβριο επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα  όλες τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη...

           Η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου αξιοποιώντας  νόμους, υπουργικές και δικαστικές  αποφάσεις (ΣτΕ) δίνει την χαριστική βολή στην Κυριακάτικη Αργία.

            H McArthurGlen ΕΛΛΑΣ το 2017 είχε προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η παράλειψη να ενταχθούν τα εμπορικά καταστήματα του εκπτωτικού χωριού στην κατηγορία εκείνη που επιτρέπει την λειτουργία τους κατά τις Κυριακές από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη, αίτημα το οποίο είχε απορριφτεί. Ο Υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης παρακάμπτοντας αυτή την απόφαση του ΣτΕ ικανοποιεί με υπουργική απόφαση την απαίτηση της εργοδοσίας της McArthurGlen .Το αναμενόμενο επόμενο βήμα της ΝΔ  θα είναι η πλήρης απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων, η οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, γιατί αυτό επιτάσσει η "βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη"  και η κανονικότητα την οποία ευαγγελίζονται

            Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η JUMBO ανακοινώνει ότι θα ανοίγει τα καταστήματα της και τις 52 Κυριακές σε Πρέβεζα και Κατερίνη και εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό και σε άλλες. Η MARKET IN και η PERFECT TOYS το εφαρμόζουν ήδη και χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι θα καλεστούν αύριο Κυριακή 19 Γενάρη 2020 να δουλέψουν ακόμα μια Κυριακή μετά από ένα εξαντλητικό εορταστικό ωράριο.

            Αυτό είναι ορισμός της εργασιακής ζούγκλας. Οι  απαιτήσεις της εργοδοσίας  νομοθετούνται στο άψε σβήσε καταργώντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων, κάνοντας  την ζωή μας κόλαση. 

Η μόνη απάντηση απέναντι σε όλα αυτά είναι ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους στον κλάδο να ξεσηκωθούν, να  κάνουν τώρα το βήμα, να δυναμώσουν το σωματείο  και τον αγώνας μας. Να μην συμβιβαστούμε με το συνεχές χτύπημα των δικαιωμάτων μας!

Να ενισχύσουμε την πάλη μας για Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου την Κυριακή 19 Γενάρη θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις σε εμπορικά καταστήματα που θα ανοίξουν.

Αγρίνιο 18/1/2020
ΤΟ Δ.Σ.