«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΒΙΤΡΙΝΑ

Τους εμπόρους  και  καταστηματάρχες οι οποίοι διακρίθηκαν στον διαγωνισμό για την πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη βιτρίνα καταστήματος βράβευσαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου.Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με μεγάλη συμμετοχή των εμπόρων...

 Η επιτροπή αξιολόγησης,  που αποτελείται από την Μαρία Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, τον Ζωγράφο – Δ/ντή της  Δημοτικής Πινακοθήκης Χρήστο Γαρουφαλή και τον Ζωγράφο  -  Εικαστικό  Δημήτρη Παπατρέχα, έκρινε τις βιτρίνες ως εξής:
1oBΡΑΒΕΙΟ

EsperiaBoutiqueHotel

ΦιλιππιάδηςΧρήστος και ΣΙΑΦαρμακείο

2o ΒΡΑΒΕΙΟ

Βιοκαρπέτ, Ασημακοπούλου Ιωάννα και  Πατσέας Γεώργιος

3o ΒΡΑΒΕΙΟ

Ανθοπωλείο Μπαλτά

Επαίνους

KidsWearΣύρμος Λυσίμαχος

Οπτικά Βλάχος Γεώργιος



Οπτικά Στέφανος Φελώνης

Από τις δημοτικές ενότητες βραβεύτηκε το βιβλιοπωλείο της κ. Σωτηρίας Δαβράζου στo Καινούργιο Αγρινίου.

Στην προσπάθεια των εμπόρων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος  Παπαναστασίου: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι στηρίξατε για μία ακόμη χρονιά  την προσπάθεια του Δήμου Αγρινίου. Σήμερα, επιβραβεύουμε την διάθεση σας να συμβάλλετε στο εορταστικό κλίμα.  Όλοι μαζί καταφέραμε να δώσουμε χαρά και χρώμα στην πόλη. Χαίρομαι που συμμετέχετε στην προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πόλη μας. Θέλω ακόμη να συγχαρώ  τα μέλη της Επιτροπής και να ευχηθούμε να συνεχιστεί όλη αυτή η προσπάθεια και τις επόμενες χρονιές».

***

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
Ο Δήμος Αγρινίου αναστέλλει τη λειτουργία, την Παρασκευή 31/1/2020, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης και μηδενικής προσέλευσης μαθητών  του Νηπιαγωγείου Καλυβίων Αγρινίου.
   Η παρούσα απόφαση, να κοινοποιηθεί στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλ/νίας, για να ενημερωθεί η σχολική μονάδα αρμοδιότητάς της.
 
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας
& Αθλητισμού
Ζαρκαβέλης Χρήστος

***

Σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Αγρινίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Κοροβέση

Ευρεία σύσκεψη  με την παρουσίατου  Αντιπεριφερειάρχη  Τουρισμού και  Πολιτισμού  Νικόλαου  Κοροβέση,  τα μέλη της ΕπιτροπήςΤουριστικής  Ανάπτυξης  & Προβολής του  Δήμου  Αγρινίου και Τοπικούς Φορείς πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχείο Αγρινίου.
Ο κ.Κοροβέσηςανέπτυξε τους άξονες του νέου σχεδίου δράσεων τουριστικής προβολής ως εξής :
  • Έμφαση στην εσωτερική αγορά αλλά και στη Βαλκανική αγορά, κάτι που αποτελεί αίτημα και των τοπικών φορέων τουρισμού, προκειμένου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να επωφεληθεί τουριστικά από την ολοκλήρωση των κύριων εθνικών οδικών αξόνων, της Ολυμπίας και Ιονίας Οδού.
  • Ενσωμάτωση στην τουριστική προβολή των τοπικών προϊόντων Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. μέσω της συμμετοχής σε εκθέσεις και εκδηλώσεις σημαντικών εταιρειών παραγωγής αντίστοιχων προϊόντων.
  • Η χρήση καινοτόμων εφαρμογών είναι μεταξύ των μεθόδων που υιοθετούνται και προς την κατεύθυνση σχεδιάζεται η φωτογραμμετρική αποτύπωση και η δημιουργία αρχείου εικονικής περιήγησης 360ᵒ μοιρών (360ᵒ VirtualTour) σημαντικών θρησκευτικών/πολιτιστικών μνημείων, όπως επίσης περιοχών υψηλής περιβαλλοντικής σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα οποία θα ενταχθούν στο υπάρχον υλικό εικονικής πραγματικότητας, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη του συγκεκριμένου πεδίου τουριστικής προβολής.

           Στη σύσκεψη μετείχαν ο   Δήμαρχος  Αγρινίου  Γεώργιος  Παπαναστασίου, ο  Αντιδήμαρχος  Τοπικής Οικονομικής  Ανάπτυξης Σπύρος  Φλώρος, η  Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι των παρατάξεων του  Δημοτικού Συμβουλίου, ο  Γενικός  Γραμματέας Δήμου  Αγρινίου  Δημήτρης  Τζιώλης,ο  Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου  Αιτωλοακαρνανίας   Παναγιώτης  Τσιχριτζής,  ο Πρόεδρος του  Δημοτικού  Συμβουλίου Δήμου  Θέρμου  Νικόλαος  Κωστακόπουλος   μαζί με τη  Δημοτική  Σύμβουλο Θέρμου  Γιάννα  Καλημέρη,  ο Πρόεδρος  της Ένωσης Επαγγελματιών  Εστίασης  Κωνσταντίνος Ναστούλης, μέλη της Επιτροπής  Τουριστικής Ανάπτυξης και  Προβολής,  εκπρόσωποι ΚΟΙΝΣΕΠ, Ορειβατικού Συλλόγου, Αερολέσχης  Αγρινίου και του συλλόγου  «Τρίτωνας».
Ο  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ  ΦΛΩΡΟΣ