«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Σε φάση εκκίνησης το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας

Σε φάση εκκίνησης το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Στοχευμένες παρεμβάσεις και συστήματα «έξυπνης» πόλης στην Ναύπακτο

Στο πλαίσιο προγραμματισμού υλοποίησης της Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Ναυπακτίας» πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπακτίας με σκοπό το συντονισμό των εμπλεκομένων μερών και το σχεδιασμό ενός ρεαλιστικού «οδικού χάρτη» για το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό έργο που στοχεύει στην αναβάθμιση της τοπικής αγοράς της πόλης της Ναυπάκτου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας,οι Αντιδήμαρχοι  Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ζαχαρίας Χοχτούλας και Διοικητικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Ρόμπολαςκαι στελέχη της εταιρείας LEVERAEμε το ρόλο του Συμβούλου Υλοποίησης της Πράξης.
Η συνάντηση είχε ως στόχο...
την εξοικείωση των μελών της Ομάδας Έργου του Συμβούλου και των Δικαιούχων της Πράξης με τις απαιτήσεις του έργου και τους επιμέρους στόχους του, καθώς και την οργάνωση του τρόπου και του χρόνου υλοποίησης των διαφόρων δραστηριοτήτων. Κατά τη διάρκεια αυτής καταγράφηκαν οι ενδεχόμενες δυσκολίες που θα παρουσιαστούν, ενώ προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις και χρονοδιαγράμματα σε σχέση με τα επόμενα  βήματα  που θα ακολουθηθούν.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας» συνολικού προϋπολογισμού 1.831.263,44 ευρώ, προβλέπονται στοχευμένεςπαρεμβάσεις ανάπλασης στο δημόσιο χώρο του κέντρου της Ναυπάκτου (στις Οδούς Νόβα, Καλαντζοπούλου, Επισκόπου Δαυίδ-τμήμα από την Οδό Κ.Τζαβέλα έως την Οδό Ν.Μπότσαρη, στην Οδό Β.Πλαστήρα-προέκταση Οδού Καλαντζοπούλου από την Οδό Κ.Τζαβέλα έως την Οδό Βαρδακουλά, στην Οδό Στ.Μπλέρη, καθώς και στην Οδό Κορυδαλλέως-από την Οδό Θ.Νόβα έως την Οδό Καθ.Δωριέων), προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης» πόλης και ηλεκτρονικών συστημάτων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, παρεμβάσεις στις προσόψεις 134 καταστημάτων που ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην υλοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, με στόχο τη δημιουργία και την ανάδειξη κοινής ταυτότητας του εμπορικού κέντρου της Ναυπάκτου και φυσικά δράσεις προβολής της εμπορικής περιοχής.
ΔΗΜΟΣ  ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ 
Από το Επιμελητηρίο Αιτωλοακαρνανίας