«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Ενημέρωση από το Δήμο Αγρινίου

Ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας με την προμήθεια ενός σύγχρονου ελκυστήρα

Ενισχύεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αγρινίου με την προμήθεια ενός σύγχρονου γεωργικού  ελκυστήρα αξίας 100.440μέσω του προγράμματος  ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.
Το συγκεκριμένο μηχάνημα θα χρησιμοποιηθεί άμεσα για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και...
αναμένεται να συμβάλλει στον καθαρισμό της αγροτικής οδοποιίας και τις ανάγκες της πυροπροστασίας. Με τη χρήση του επιτυγχάνεται άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου.

Ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός ανέφερε σχετικά : «Η απόκτηση του συγκεκριμένου μηχανήματος αποτελεί επιτυχία για την Δημοτική Αρχή. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί εντάξαμε στο στόλο μας ένα μηχάνημα το οποίο θα δώσει λύσεις στα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας και της πυροπροστασίας του Δήμου  μας. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε για τους συμπολίτες μας έχοντας ως μοναδική φιλοδοξία την προστασία και την βελτίωση της καθημερινότητας τους».

                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών  και Μεταφορών  Κώστα Καραμανλή είχε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα και μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα της κάθετης σύνδεσης  του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η ε.ο Αγρινίου – Καρπενησίου, η  συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών του Δήμου και οι εξελίξεις στοζήτημα της εκτροπής του Αχελώου.
«Ενημέρωσα τον Υπουργό για την πορεία των μεγάλων έργων που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Αγρινίου. Τόσο των έργων  που έχουν ήδη υλοποιηθεί, όσο και αυτών που  βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού. Είμαστε τυχεροί γιατί ο κ. Καραμανλής, ως βουλευτής, είχε επισκεφθεί το Αγρίνιο πολλές φορές  και γνωρίζει όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας. Έχει  ήδη κατανοήσει το δίκαιο αίτημα για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η οποία άλλωστε έχει ανακοινωθεί ως κυβερνητικό έργο.Είναι ένα έργο που η Πολιτεία οφείλει να προχωρήσει αφήνοντας στο παρελθόν έναν παράλογο σχεδιασμό.
Έθεσα ακόμη στον Υπουργό και τον Γεν. Γραμματέα Γ.Καραγιάννη, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση, ένα κορυφαίο ζήτημα για όλους εμάς που υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν είναι άλλο από την συντήρηση των υποδομών. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εξέφρασε απόλυτη κατανόηση και δέχθηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες για όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για τέτοια έργα.Τόνισα επίσης  την ανάγκη επίσπευσης και ολοκλήρωσης των έργωνστην ε.ο. Αγρινίου – Καρπενησίουτα οποία αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τον χρόνο και την οδική ασφάλεια από το Αγρίνιο προς Καρπενήσι.
Τέλος, ως πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Φορέων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου ενημέρωσα για την σύσκεψη στην οποία ομόφωνα αποφασίσαμε την οριστική και αμετάκλητη ματαίωση της εκτροπής του Αχελώου. Ένα ζήτημα για το οποίο η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και διαρκής ενάντια στην εκτροπή κάθε λογικής αλλά και την καταστρατήγηση των νόμων της Χώρας », ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***